eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szoboszlai Dominik, a magyar (b) és Marek Hamsik, a szlovák válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a felvidéki Nagyszombatban (Trnava) 2019. március 21-én. Szlovákia - Magyarország 2-0.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik nem megy el Salzburgból: "magasról nagyot lehet esni"

2022-ig szerződés köti a RB Salzburghoz, a csapat ősztől Bajnokok Ligája-főtáblás - osztrák bajnokként és kupagyőztesként.

A kis székesfehérvári focisuliból indult, 18 évesen a bajnok és kupagyőztes RB Salzburg futballistája és már a magyar válogatottban is bemutatkozott Szoboszlai Dominik, klubja pedig 2022-ig szerződéssel láncolta magához, amiből csak egy olyan vevő tudja kioldani, akinek Szoboszlai igazán fontos.

"Az volt a célom, hogy játéklehetőséget kapjak, és minél tovább jussunk a kupában, minél előrébb a bajnokságban" - értékelte 16 meccsen 3 gólos, 4 gólpasszos szezonján a fiatal focista a Digisport tévében.

Szerinte jól alakult a sorsa abból a szempontból, hogy nem egy nevesebb csapat ifikeretében, hanem egy kisebb egylet felnőttcsapatában játszhatott,

az mindegy, hogy első vagy második vonalban már 16 éves korától.

Arról, hogy milyen egyedi utat jár be - az osztrák csapatban márciusban és áprilisban is ő volt a klub legjobb játékosa -, azt mondta, számára

nem teher az, hogy nagy futballista akar lenni, hanem munka, amit akarni kell elvégezni.

"Ennek magától kell jönnie" - tette hozzá a labdarúgó.

Kisebb korában a technikai képességekben próbált a legjobb lenni - édesapja egyénileg foglalkozott vele edzőként -, később a lövéstechnikai fejlődést helyezte előtérbe; ma a szabadrúgásokat gyakorolja külön is.

Noha számos sajtóhír szerint már több lehetősége is lett volna nevesebb csapatba igazolni, a lépcsőzetesség pártján marad, mert azt mondja,

"nagyot lépve, magasról nagyot lehet esni".

Az őszi idényben nagy kihívások várnak rá Salzburgban, a csapat ugyanis Bajnokok Ligája-főtáblás lesz.

"Jólesik olvasni, hogy a Juventus, a Bayern meg az Arsenal érdeklődik irántam, de nekem először a mostani csapatomban kell jól teljesíteni a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban" - fogalmazott Szoboszlai Dominik, aki úgy áll neki az Azerbajdzsán és a Wales elleni válogatott Eb-selejtezőkhöz, hogy győznek, és kijutnak az Európa-bajnokságra.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×