eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár felszólal a sportról, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvények módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szabó Tünde: nagyon fontos év jön a magyar sportban

A következő években számos sport rendezvény lesz Magyarországon, és a kormány igyekszik külön-külön segíteni a szövetségeknek - hangsúlyozta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

2020-ban, Tokióban rendezik meg az olimpiát, így az azt megelőző évben különösen fontos a szakszövetségek hangsúlyos támogatása – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára. Mint mondta: jönnek a kvalifikációs versenyek és más nemzetközi versenyek, amelyeken kvótát lehet szerezni.

Szabó Tünde szerint finanszírozás szempontjából külön kell bontani a különböző programokat. A taós látvány-csapatsportágak 100 milliárd forintot tudnak felhasználni, ebben benne van a sportlétesítmény építése, az utánpótlásnevelési és képzési program, az edzői támogatás és a sporteszközök beszerzése is.

A 16 kiemelt sportágra összesen 12 milliárd forint jut, valamint 8 milliárdot szánnak sportlétesítmény-felújításra.

Ebben az évben több világszintű sportesemény is lesz Magyarországon, amire szintén biztosítanak támogatást - tette hozzá Szabó Tünde.

Az államtitkár az idei ifjúsági ökölvívó vb szervezésének finanszírozási gondjaira utalva arról is beszélt, hogy ha túlköltekezik egy szövetség vagy valami miatt veszélybe kerül a sportág működése, akkor közbe fognak avatkozni. Szabó Tünde megerősítette, tart az ügyészségi vizsgálat, hogy kiderüljön, ki volt a felelős. Hozzátette: ettől függetlenül a sportolók és a klubok meg fogják kapni a támogatásukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×