eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Sós Csaba: a vb-re visszatér a régi Hosszú Katinka

A szövetségi kapitány szerint a szurkolók és a riválisok már a régi Hosszú Katinkát láthatják majd a jövő heti rövidpályás úszó-világbajnokságon, Kínában.

A rövidpályás világbajnokság annak ellenére, hogy nem az év fő úszóversenye, ténylegesen világesemény, ekként pedig nagyon fontos - vélekedett a jövő héten rajtoló kínai rövid pályás úszó-vb előtt Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

"Három lány és tíz fiú versenyzővel vágunk neki, tehát váltót biztos nem úszunk a lányoknál"

- jegyezte meg Sós, aki felidézte, a válogatási alapelvek kihirdetése után számos versenyző jelezte, nem tudnak az év végén még egyszer csúcsformába lendülni, de például a fiatalok közül

Késely Ajnának és Milák Kristófnak a kapitány javasolta és mondta, hogy ne vegyenek részt

egy olyan terhelt év után, ami mögöttük van, "dolgozni és pihenni is kell".

Az "öregek" közül a legnagyobb hiányzó Cseh László lesz.

Utazik viszont Hosszú Katinka, akinek lehet, hogy az év versenye lesz a mostani az év eleji kihagyás után.

"Az Európa-bajnokságon így is aranyérmet nyert nyáron, majd a kismedencés világkupaversenyeken már a régi önmagát idéző eredményeket is elért. Kezd megint az a kimagasló versenyző lenni, aki korábban volt"

- vélekedett Sós Csaba.

Sós Csaba: nagyon fontos a rövidpályás világbajnokság.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Sós Csaba: nagyon fontos a rövidpályás világbajnokság. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A szövetségi kapitány azt szinte garantálni tudja, hogy a 2016-os windsori eredményeket nem fogja tudni megismételni a világklasszis úszónő - a két évvel ezelőtti vb-n 7 aranyéremmel lett gazdagabb az Iron Lady.

"Fontos, hogy nyerjen, de azért az időeredmény is fontos a számunkra, én azt gondolom, hogy a régi Hosszú Katinkát fogják látni"

- mondta Sós Csaba.

A Sós Csaba úszó szövetségi kapitánnyal készült interjút teljes terjedelmében csütörtök este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×