INFORÁDIÓ 
2019. május 19. vasárnap
Ivó, Milán

hosszú katinka

wladár sándor

úszás

Budapest, 2018. október 5. A későbbi győztes Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás döntőjében az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Támogatja Hosszú Katinka tervét az úszószövetség

Infostart

A Nemzetközi Úszó Szövetség eltiltással fenyegeti azokat a sportolókat, akik rajthoz állnak a szervezet által el nem ismert International Swimming League december 20-21-ei nyitó versenyén, amelyen Hosszú Katinka is el szeretne indulni. A magyar szövetség elnöke támogatja háromszoros olimpiai bajnokunk tervét.

"Én mindig is versenyzőpárti voltam, azt gondolom, a versenyzőt kell mindig előtérbe helyezni. Ha pénzt tud keresni egy ilyen viadalon való részvétellel, akkor abban ne akadályozzuk meg mi, mint a Magyar Úszó Szövetség” - nyilatkozta Wladár Sándor a DIGI Sport híradójának.

Nagy kérdés, tényleg el akarja-e tiltani Hosszú Katinkát és a versenyen szintén elinduló többi nemzetközi sztárt a FINA, amely attól is tart, hogy az új versenysorozat miatt sokan kihagyják majd a december 11-16. közötti, kínai rövidpályás világbajnokságot.

"A FINA majd ki fogja alakítani pontosan a hozzáállását ehhez az ISL-versenyhez, nyilván a szervezeten belül történt egy rövid kommunikáció ez ügyben, ami arról szól, hogy esetleg eltiltással fenyegeti, vagy azt helyez kilátásba a torinói versenyen elinduló versenyzőkkel szemben. Én remélem, hogy ez változni fog” – tette hozzá a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Ami viszont nem változott, hogy a magyar úszók szinte mindenhol remekelnek, ahol elindulnak. Az úszóként olimpiai bajnok Wladár Sándor pedig elárulta, kik azok, akikre különösen figyel. "Nekem két nagy kedvencem van, Milák Kristóf és Késely Ajna, óriási potenciál van bennük. A Magyar Úszó Szövetségnek az a feladata, hogy vigyázzunk ezekre a versenyzőkre, valamilyen kontrollált figyelmet adjunk nekik, hogy ne kallódjanak el még véletlenül sem, s hogy az eredményességük felfelé ívelő ága megmaradjon.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018