eur:
392.82
usd:
366.69
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó és edzője, Petrov Árpád a fővárosi Duna Arénában tartott sajtótájékoztatójukon 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka edzője sokallja az úszáson kívüli dolgokat

Távolból egy nagyon erős, nagyon lendületes nőnek látta Petrov Árpád Hosszú Katinkát. Amióta átvette a szakmai munkájának az irányítását - vagyis négy hónapja -, már nem csak így tekint az Iron Ladyre, "észleli a finom vonásokat. Például azt, hogy Katinka nem egy gép, nem robot, nem lélektelen személy, sokan ezt észlelhették 2017 végéig".

A Nemzeti Sportnak hosszabb interjút adó Petrov úgy látja, az emberfeletti teljesítmények eléréséhez megfelelő hozzáállás is kell, ami nyilvánvalóan sokaknak idegen:

"robotszerűség kell ahhoz, hogy kifacsarja magát, amint ahhoz is, hogy az ellenfelek visszahőköljenek tőle".

Edzéseken gyakorolják is az ilyen szituációkat.

Az edzéseken Petrov elmondása szerint van mosoly, van fék és intelem is, és bizony

előfordul, hogy edzője terhelné még, de az úszónő jelzi, hogy már nem bírja tovább.

A kiabálások szerepe kettejük munkájában az, hogy "mementókat, figyelmeztetőket állítsanak egymásnak, és akkor csak utalni kell rá, amiben megegyeztek, hová tartanak, és miért vannak ott.

Petrov és Hosszú nem mennek egymás agyára az együtt töltött idő nagyságrendje ellenére sem, a háromszoros olimpiai bajnok sportoló viszonya a többi úszóval pedig mostanság igen családias.

Szakmailag a legértékesebb, hogy

a "petrovárpádos" 200 pillangón stabilan, 400 vegyesen pedig egyre jobb időket úszva teljesít.

Nem törődnek azzal, hogy "csak" második lett Katinka az éves világkupában, mivel eleve nem is számoltak az elsőséggel.

A közelgő rövid pályás világbajnokságon

"minden versenyszámban lesz egy részfeladat, amit jól kell megoldania"

Hosszú Katinkának, ezeket a vk tanulságai alapján állították össze. A vb után újra értékelnek, és újra lesznek feladatok - versenyről versenyre. A mostani vb-n például már előrelépés kell a világkupa-sorozathoz képest.

Petrov Árpád csalódott lesz például, ha nem áll Katinka legalább egyszer a dobogó legtetején Hangcsouban, bár az is igaz, hogy addig még "jöhet bármi".

Az edzőt egy kicsit zavarja, hogy Hosszú Katinkának annyi úszáson kívüli elfoglaltsága van, de

néha tényleg arra kényszerül, hogy hazaküldje pihenni

az edzésről rangos tanítványát.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×