eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Buenos Aires, 2018. október 8.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai információs szolgálata által közreadott kép Milák Kristófról a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutamában a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben 2018. október 8-án. A 18 éves versenyző az előző napon aranyérmet nyert 400 méter gyorson, és ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét az október 18-ig tartó viadalon. (MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund)
Nyitókép: MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund

Milák Kristóf a Duna Arénába költözik

A 18 éves tárnoki úszófenomén Érdről eligazolva a Honvédban folytatja úszópályafutását. Mestere követi őt: Selmeci Attila az InfoRádiónak beszélt a nem kis változás részleteiről.

Az eddig gyerekkora óta Érden edző Milák Kristóf a napokban sajtótájékoztató keretei között írt alá új klubjához, a Honvédhoz.

"Tanítványom, Kristóf úgy érezte, hogy azokat a feltételeket, amelyeket a kis érdi úszószakosztály biztosítani tudott, már kinőtte.

Olimpia előtt vagyunk kevesebb, mint két évvel, és szeretne mindent egy lapra feltenni: úgy érezte, a város nem állt ki eléggé mögötte"

- világított rá a váltás hátterére Selmeci Attila, az úszó edzője. A döntést Milák Kristóf a szüleivel együtt hozta meg, egy olyan klubot választottak, ahol az olimpiai felkészülés támogatása biztosított, Selmeci Attila szerint "sokkal többet tudnak tenni annak érdekében, hogy ne legyenek zökkenők".

Milák Kristófnak a Honvéd mellett más "kérői" is voltak, de végül erre az egyesületre esett a választás, ahová

a vb-ezüstérmes úszó edzőjét is magával akarta vinni, és így is lesz:

"a hétfői naptól kezdve már a Honvéd színeiben versenyzünk" - tette hozzá a szakember.

A javuló feltételek között a mester elmondta, nem csak a fizetést kell alatta érteni, hisz az érdi 33 méteres medence helyett

Milák Kristófnak a Duna Aréna egyik 50 méteresében biztosítanak (bérelnek) pályát,

márpedig ez a létesítmény Selmeci Attila szerint a világ egyik legkorszerűbbje. "Meg kell még említeni, hogy a Honvédnak saját egészségügyi stábja van: masszőrök, orvosi háttér, dietetikus. Szeretné a Honvéd vezetése is, hogy a sikersorozat, ami idáig látható volt, folytatódna,

a csúcs pedig a 2020-as tokiói olimpián lenne"

- fogalmazott Selmeci Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×