INFORÁDIÓ 
2019. május 19. vasárnap
Ivó, Milán

milák kristóf

érd

selmeci attila

úszás

duna aréna

Buenos Aires, 2018. október 8. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai információs szolgálata által közreadott kép Milák Kristófról a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutamában a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben 2018. október 8-án. A 18 éves versenyző az előző napon aranyérmet nyert 400 méter gyorson, és ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét az október 18-ig tartó viadalon. (MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund)

Milák Kristóf a Duna Arénába költözik

A 18 éves tárnoki úszófenomén Érdről eligazolva a Honvédban folytatja úszópályafutását. Mestere követi őt: Selmeci Attila az InfoRádiónak beszélt a nem kis változás részleteiről.

Az eddig gyerekkora óta Érden edző Milák Kristóf a napokban sajtótájékoztató keretei között írt alá új klubjához, a Honvédhoz.

"Tanítványom, Kristóf úgy érezte, hogy azokat a feltételeket, amelyeket a kis érdi úszószakosztály biztosítani tudott, már kinőtte.

Olimpia előtt vagyunk kevesebb, mint két évvel, és szeretne mindent egy lapra feltenni: úgy érezte, a város nem állt ki eléggé mögötte"

- világított rá a váltás hátterére Selmeci Attila, az úszó edzője. A döntést Milák Kristóf a szüleivel együtt hozta meg, egy olyan klubot választottak, ahol az olimpiai felkészülés támogatása biztosított, Selmeci Attila szerint "sokkal többet tudnak tenni annak érdekében, hogy ne legyenek zökkenők".

Milák Kristófnak a Honvéd mellett más "kérői" is voltak, de végül erre az egyesületre esett a választás, ahová

a vb-ezüstérmes úszó edzőjét is magával akarta vinni, és így is lesz:

"a hétfői naptól kezdve már a Honvéd színeiben versenyzünk" - tette hozzá a szakember.

A javuló feltételek között a mester elmondta, nem csak a fizetést kell alatta érteni, hisz az érdi 33 méteres medence helyett

Milák Kristófnak a Duna Aréna egyik 50 méteresében biztosítanak (bérelnek) pályát,

márpedig ez a létesítmény Selmeci Attila szerint a világ egyik legkorszerűbbje. "Meg kell még említeni, hogy a Honvédnak saját egészségügyi stábja van: masszőrök, orvosi háttér, dietetikus. Szeretné a Honvéd vezetése is, hogy a sikersorozat, ami idáig látható volt, folytatódna,

a csúcs pedig a 2020-as tokiói olimpián lenne"

- fogalmazott Selmeci Attila.

Nyitókép: MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund

Kapcsolódó hang

Milák Kristóf a Honvédhoz igazolt - Selmeci Attila
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018