eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

A kontinens egyik legjobbja Késely Ajna

A magyar úszótehetséget választották a kontinens második legjobb ifjúsági sportolójának az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) közgyűlését követő gálán, a spanyolországi Marbellán.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint a Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viselő elismerést Laura Stigger osztrák hegyikerékpáros kapta, a 17 éves Késely pedig egy szlovén vetélytársával holtversenyben zárt másodikként.

Az európai nemzeti olimpiai bizottságok különböző sportágakban, összesen 20 európai sportolóra adtak le jelölést, Késelyt a MOB jelölte. Az öt döntős a helyszínen bemutatkozhatott a közgyűlés tagjainak, majd az európai olimpiai bizottságok képviselőinek leadott szavazatai alapján alakult ki a végeredmény. A döntősök pénzjutalomban is részesülnek, melyet felkészülésükre használhatnak fel.

Késely Ajna jelölésében kiemelkedő eredményként szerepelt a 2015-ös Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) megnyert négy aranyérme, valamint egy junior világ- és 15 junior Európa-bajnoki győzelme. A Kőbánya SC úszójának jelölése még az idén októberben rendezett Buenos Aires-i ifjúsági olimpia előtt történt, ezért nem szerepelt benne az argentin fővárosban nyert három aranyérem.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×