eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sós Csaba: négy-öt hétnyi munka esik ki

A Magyar Úszó Szövetség elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését, így tizenhárom versenyző alkotja a rövidpályás világbajnokságra Kínába utazó magyar válogatottat.

A MÚSZ szerdai közleménye szerint a december 11. és 16. között Hangcsou városában megrendezendő vb-n tíz férfi és három női versenyző vesz majd rész. Ott lesz Hosszú Katinka is, aki két éve Windsorban hét aranyérmet szerzett.

Ha ezt a teljesítményét ezúttal akár csak megközelíti, könnyen elnyerheti az Év úszója címet is, amelyet a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA pontszámítása alapján ítélnek oda.

Rajta kívül még Kapás Boglárka tűnik éremesélyesnek, a férfiaknál pedig a 2014-ben 400 gyorson világbajnok Bernek Péter, valamint az elmúlt időszakban Nizzában készülő és kiváló időket úszó Gyurta Gergely.

A világbajnokságot vélhetően kihagyja Hosszú legfőbb riválisa, a svéd Sarah Sjöström, de mellette több európai sztár sem utazik a Távol-Keletre, így a britek olimpiai bajnok mellúszója, Adam Peaty sem áll rajtkőre Kínában.

Több magyar klasszis is itthon marad ezúttal. Nem indul a rendkívül kemény szezonját követően az októberi ifjúsági olimpián egyaránt háromszoros győztes Késely Ajna és Milák Kristóf, mint ahogyan Cseh László, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik sem.

A vb miatt többen nem utazhatnak

Sós Csaba szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornának elmondta, ez nem az év főversenye, ráadásul a hosszú akklimatizálódás, illetve a verseny miatt összességében négy-öt hétnyi munka esik ki. Mivel a jövő év legfontosabb versenyére, a dél-koreai nagymedencés világbajnokságra már márciusban kijelöli a csapat gerincét, sokan nem tehetnék meg, hogy januárban több hetet kihagyjanak - tette hozzá.

Milák Kristóffal kapcsolatban a kapitány kiemelte, valósággal le kellett beszélnie a 18 éves versenyzőt a szereplésről,

véleménye szerint ugyanis még bőven van benne, de ahhoz, hogy előre tudjon lépni jövőre, szüksége van a pihenésre is. Hosszú Katinkáról szólva Sós Csaba azt mondta, a háromszoros olimpiai bajnok, ahogyan minden versenyen, itt is "mindent" elérhet.

A csapat november 30-án kel útra, és a Hangcsouhoz viszonylag közel lévő Sanghajban lesz az akklimatizációs edzőtábor, majd onnan utazik át a helyszínre, két nappal a december 11-ei vb-rajt előtt.

A magyar csapat

nők:

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna

férfiak:

Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám.

Tartalék: Tekauer Márk (amennyiben Kenderesi Tamás kisebb vállsérülése miatt nem vállalja)

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×