eur:
385.13
usd:
355.45
bux:
69473.5
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay.com

Eldőlt: mégsem lehet vívó-vb a Hősök terén

A BOK-csarnokban rendezik meg 2019 augusztusában a vívó-világbajnokságot - közölte Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke az InfoRádióval.

Már majdnem 100 százalékig eldőlt, hogy nem vihető külső helyszínre a 2019-es budapesti vívó-világbajnokság, így az eredetileg tervezettekkel szemben a Hősök tere impozáns környezetéből a BOK-csarnokba kerülnek át az esemény döntői is - derült ki Csampa Zsolt sportági szövetségi elnök InfoRádiónak elmondott szavaiból.

"Valószínűleg minden így is marad, bár amíg csak egy százalék esély is van arra, hogy a Hősök terén legyenek a döntők, nem adjuk fel"

- tette hozzá. Szerinte a szurkolók és a versenyzők is abba az irányba próbálják terelni a sportágat, hogy valamilyen különlegessége is legyen a világbajnokságnak, egy nagy eseménye lehessen a városnak.

Mint beszámolt róla, a riói olimpia sikerei óta létszámban és minőségében is csak erősödött a sportág.

"30 százalékkal nőtt minden fegyvernemben az indulók létszáma, kinőttük a Gerevich Sportcsarnokot,

vagyis gondolkodnunk kell a későbbiekben egy új vívóközpontban, mert nagyon sokan kezdték el a vívást" - ecsetelte Csampa Zsolt, aki szerint a hazai vb további löketet ad majd, amikor a bajnokokat testközelből láthatják a legfiatalabb érdeklődők is.

Csampa Zsolt megerősítette, amit az InfoRádiónak Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is elmondott, közös szervezőbizottság dolgozik a júliusi vívó- és az azt egy hónappal követő szegedi kajak-kenu-vb előkészületein.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely a német EP-kampányról: ne mondjunk semmit, de úgy, mintha mondanánk valamit
aréna

Prőhle Gergely a német EP-kampányról: ne mondjunk semmit, de úgy, mintha mondanánk valamit

A német politikának most nincs olyan egységes víziója, mint az ország újraegyesítésekor volt, ráadásul a politikusainak Európáról sincs kiforrott elképzelése – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Prőhle Gergely. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója beszélt a német gazdaság gondjairól, az AfD karanténjáról és a kormánykoalíció széthúzásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×