eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Bíró Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya a női vízilabda Vodafone Kupa Magyarország-Ausztrália mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. június 28-án. Magyarország-Ausztrália 9-8.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem romantikázni megy a Bíró-csapat Itáliába

Olaszország vendégeként is győzelemre tör a magyar női vízilabda-válogatott a hétfő esti világliga-mérkőzésen.

Bíró Attila szövetségi kapitány jelenleg 16 játékossal készül a Margitszigeten, a szakember vasárnap délelőtt szűkíti keretét.

"Tekintettel arra, hogy

az Európa Kupa hatos döntőjéből lehet kijutni a világliga Szuperdöntőre, szeretnénk minél kedvezőbb pozícióba kerülni, így Olaszországba is győzni megyünk. A két csapat jól ismeri egymást, így éles, küzdelmes mérkőzésre számítunk.

Az edzéseken a taktikai elemeket gyakoroljuk, illetve frissítjük fel, tudjuk, mivel győzhetünk. Az Európa-bajnokságon legutóbb nyertünk ellenük, idegenben sem vagyunk esélytelenek" - mondta a pénteki gyakorlást követően a szakember.

A két csapat nyáron Barcelonában az Európa-bajnokság negyeddöntőjében találkozott egymással, akkor egy végletekig kiélezett meccsen 10-9-es magyar siker született.

A péntek délelőtti edzést meglátogatta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is, aki kiemelte: a franciák után bizonyosan nehezebb feladat vár a játékosokra, ám ő is képesnek tartja a csapatot a győzelemre.

A női válogatott a világliga-selejtező első fordulójában 13-4-re verte Franciaország legjobbjait.

A csoportban még a hollandok szerepelnek, a négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor

fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni.

Az Európa Kupából - melynek hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik - az első három - és/vagy a későbbi házigazda - kerül a világliga Szuperdöntőjébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×