eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy látszólag könnyű és egy tényleg nehéz feladat előtt a női vízilabda-válogatott

Jövő keddig két idegenbeli Világliga-mérkőzés vár a magyar női vízilabda-válogatottra. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese szombaton a hollandok, három nappal később pedig a franciák vendége lesz. A margitszigeti edzés után a szakvezető nyilatkozott az InfoRádiónak.

Kicsit fásultnak látja a női vízilabda-válogatott nagy részét Bíró Attila szövetségi kapitány.

"Több mint a fele a játékosoknak Szuperkupa-döntőt játszott december 22-én, előtte Magyar Kupa-négyesdöntőt. És már január 6-án, vasárnap bajnoki mérkőzésük volt"

- keresett magyarázatot a tapasztaltakra az InfoRádiónak nyilatkozó szakvezető, közben viszont az úszótesztek azt mutatták, hogy fizikailag nincsenek rossz állapotban a pólós lányok.

Nem is a szünet hiánya szerinte a legfőbb probléma, hanem hogy meccsből meccsbe érkeznek, és nincs az a kellő mennyiségű idő, ami a kikapcsolódáshoz szükséges. Persze Bíró bízik a jó eredményekben, a fentiek nem jelenthetnek kifogást.

A következő napokban előbb Hollandiában, majd Franciaországban mérkőzik Világliga-mérkőzésen a nemzeti együttes szombaton, illetve kedden.

"Nem lehet egy lapon említeni a holland és a francia válogatottat,

de ez nem jelenti azt, hogy Hollandiába ne győzni mennénk.

A franciák ellen persze kötelező nyerni, de az sem lesz könnyű, egy hónapja Olaszországban megmutatták oroszlánkörmeiket, csak egy góllal kaptak ki a hollandokat megverő olaszoktól"

- figyelmeztetett Bíró kapitány, aki tehát nem számít sétagaloppra akkor sem, ha a legnagyobb "értékmérő" az Európa-bajnok holland válogatott, amelytől a kontinensviadalon egyetlen góllal kapott ki a magyar csapat.

Az olaszoktól egy góllal kikapott magyar együttes szerinte ha jobban használja ki helyzeteit, Hágában nyerhet, ez márpedig szükséges lesz a csoportelsőség eléréséhez.

A két mérkőzésen ráadásul fiataloknak is lehetőséget kíván adni Bíró Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×