eur:
393.75
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Glasgow, 2018. augusztus 6.Kapás Boglárka örül, miután megnyerte a női 200 méteres pillangóúszást a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Kapás Boglárka megszabadult nagy terhétől

A 25-ös medencés szezonban továbbra is a gyorsúszószámokra koncentrál, de az 50-esben nyáron pillangón Eb-t nyerő újpesti úszónő úgy érzi, a kedv volt a kulcsa a glasgow-i sikernek.

Kapás Boglárka olimpia bronzérmes úszónő az InfoRádiónak elmondta, a nyári Európa-bajnokságot követő pihenő után szeptemberben kezdte újra az edzéseket, és nagyon hasznosnak találta, hogy az eindhoveni, majd a budapesti Világkupa-állomáson is részt vett.

"Nagyot lendített a felkészülésen, mert bár edzés volt, sokkal magasabb szinten úsztunk, mint edzésen" - fogalmazott Kapás. Jelenleg Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik, ahol "eléggé jól megy a felkészülés".

Próbál minél többet fejlődni a 25 méteres medencében is, bár bevallja, az 50-es sokkal jobban fekszik neki.

"25 méteresben inkább a gyorsúszásban vagyok jó, pillangón sokkal több erő kellene felvenni a versenyt a világ élvonalával"

- elemezgette magát a sportoló, aki a rövid pályás szezonban a gyorsúszószámokra koncentrál, az 50-es időszakban a pillangóra és a gyorsra is.

A nyáron 200 méteres pillangóúszásban Glasgow-ban Európa-bajnoki címet szerző újpesti úszó a nyári siker titkát nem abban látja, hogy gyorson kevésbé készült volna.

"A pillangó azért sikerült ilyen jól, mert elkezdtünk rá nagyobb hangsúlyt fektetni, mint az elmúlt években, és nagyon sok kedvem is volt hozzá, teher nélkül tudtam úszni, nem voltak felém elvárások, lelki előnyben voltam a vetélytársakhoz képest"

- tárta fel Kapás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×