eur:
395.2
usd:
371.93
bux:
66200.64
2024. április 16. kedd Csongor
Glasgow, 2018. augusztus 6.Kapás Boglárka örül, miután megnyerte a női 200 méteres pillangóúszást a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Kapás Boglárka: "egy éjszakám volt, hogy összekapjam magam"

Nyolc év után tért vissza a pillangóúszáshoz Kapás Boglárka, és rögtön aranyérmet nyert 200 méteren a glasgow-i Európa-bajnokságon. A korábban gyorsúszásban olimpiai bronzérmes versenyző ismét élvezi az úszást, és az esélytelenek nyugalma is segítette a sikerben.

"Egy éjszakám volt, hogy lelkileg és fizikailag is összekapjam magam, de tudtam, hogy a 200 pillangó jó lesz. Egész évben jól ment ez a szám, edzésen is, sokkal motiváltabb voltam, mint gyorson, edzéseken és az évközi versenyeken is" - mondta Kapás Boglárka az InfoRádióban. A rosszul sikerült 800 gyors döntője után jött a kirándulás a régi-új úszásnemébe. Nyolc éve ifjúsági olimpiát nyert ebben a számban, de azóta nem is készült rá, idén viszont ismét megpróbálta.

"Teljesen teher nélkül tudtam odaállni, semmilyen elvárás nem volt felém, csak kipróbáltam magam, és tudtam, hogy ez már előny a többiekkel szemben. Nagy szeretem ezt a számot, élvezem minden méterét" - mondta az Újpest úszója, és állítja, nagy szerepe volt a sikerében annak, hogy senki sem várta tőle még azt sem, hogy dobogóra álljon. Ő viszont biztos volt benne, hogy jól fog sikerülni ez a szám.

"Olyan élvezettel úsztam, mint már régen, utoljára talán az olimpián - mondta a versenyző, az edzője, Virth Balázs viszont nem volt ilyen magabiztos, nagyon izgult Kapás sikeréért. - Sokkal jobban izgult, különösen a középdöntőben, mert előző nap úsztam a 800 gyors döntőjében, és tudtuk, hogy utána a pillangó nagyon fog fájni, különösen az előfutam, és így is volt, az volt a legnehezebb, de ő félt attól is, hogy még a délutáni középfutamban is fáradt leszek, de én nem izgultam, biztos voltam benne, hogy továbbjutok. Utána nevettünk is rajta, hogy miért kellett izgulnia. Sőt a döntő előtt is eszembe jutott, hogy szólok neki, ne izguljon, de tudtam, hogy úgyis felesleges..."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×