eur:
394.65
usd:
370.83
bux:
66474.07
2024. április 16. kedd Csongor
Úszóverseny a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Torghelle és Berki ellen úszik Eric, az Angolna

Bár a FINA Úszó Világkupa negyedik állomása önmagában is igazi sztárparádét ígér, két extra versenyszám is gondoskodik a nézők szórakoztatásáról a Duna Arénában. Budapestre érkezik Eric Moussambani, aki a sydneyi olimpián vált ismertté.

Eric, az Angolna kétszer áll rajtkőre a Világkupán. Az október 4-i nyitónapon hét kiváló magyar sportolóval versenyez, míg október 6-án a honi úszóklubok által felkészített olyan felnőttekkel szemben, akik nemrég ébredtek rá, hogy sosem késő megszerezni az akár a túlélést garantáló úszótudást.

Az idén 40 esztendős Moussambani rangos mezőnyben száll vízbe, hiszen vetélytársa lesz az idei téli olimpián a váltót történelmi aranyéremig hajrázó rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, a nemrég a crossfit világbajnokságon óriási meglepetésre ezüstérmet szerző Horváth Laura, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, és végül, de nem utolsósorban a magyar futball egyik legelnyűhetetlenebb csatára, a válogatottban 42 mérkőzésen 11 gólt szerző Torghelle Sándor - derül ki a magyar szövetség hírleveléből.

A különleges futamok után természetesen az úszóké lesz a főszerep a Duna Arénéban, a legjobb magyar úszók Hosszú Katinkával az élen három napon át küzdenek az érmekért a többi világsztárral, többek között a tavalyi budapesti vb-n három aranyérmet szerző Sarah Sjöströmmel és a dél-afrikai Chad le Closszal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×