eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Száz százalékos maradt a Ferencváros és a Honvéd

A Ferencváros és a Budapest Honvéd maradt százszázalékos a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulóját követően.

A legutóbbi kiírásban ezüstérmes FTC az újonc MTK-t idegenben győzte le simán, 4-1-re, míg az Európa Liga-selejtezőjében is érdekelt Honvéd az előző szezonban még másodosztályú Kisvárdát ütötte ki 4-0-ra hazai pályán.

Az EL-selejtezőben a Sevillával játszó Újpest Szombathelyen szerezte meg első pontját a mostani kiírásban, míg a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő MOL Vidi szombaton döntetlent játszott a vendég Pakssal.

A forduló valamennyi mérkőzése gyászszünettel kezdődött a szerdán elhunyt Szepesi György emlékére.

A 86. győzelem az MTK ellen

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros 4-1-re győzött az újonc MTK vendégeként. A 213. örökrangadón a Ferencváros a 86. sikerét aratta, 49 döntetlen és 78 MTK-diadal mellett.

A kezdés után az MTK beszorult a kapuja elé, s az óriási mezőnyfölényben lévő Ferencváros Bőle Lukács góljával megérdemelten szerzett vezetést a 15. percben. A folytatásban a tizenhatosok között zajlott a játék, amelyet döntően még mindig a vendégek irányították, de kevesebb lehetőség adódott előttük. A szünethez közeledve aztán Ivan Petrjak kétszer került helyzetbe, és egyszer sem hibázott.

A szünet után az MTK bátrabb játékot vállalt fel, beszorította a Ferencvárost. A 60. percben Kanta József büntetőből szépített - Heister rántotta le Katonát -, és a korábbi magabiztosságát elvesztett FTC-vel szemben támadásban is maradtak a hazaiak. Lendületessé és ötletessé vált az MTK, és állandó munkát adott a vendégvédelemnek, azonban a kapuban álló Dibusznak keveset. A hajrában egy kontra végén Varga Roland növelte a különbséget, és állította be a végeredményt.

Sima Honvéd-győzelem

A Budapest Honvéd könnyedén, 4-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát. A Bozsik Stadionban rendezett találkozó után a kispestiek továbbra is százszázalékosak, míg az újonc pont nélkül áll. A Kisvárda ráadásul két meccsen nyolc gólt kapott, viszont egyet sem szerzett.

Az első félidőben egyértelműen a még az Európa Liga-selejtezőben is érdekelt kispesti együttes uralta a játékot, s a játékrész közepén büntetőből szerezte meg a vezetést. A kisvárdai csapat semmilyen veszélyt sem jelentett a vendéglátók kapujára, a kispesti 16-os közelébe is csak ritkán jutott el, ugyanakkor mezőnyfölénye ellenére a hazaiak sem alakítottak ki sok helyzetet.

A fordulás után is a Honvéd volt az aktívabb, s Jánvári öngóljának köszönhetően a félidő derekán növelte előnyét. Az addig is csak szenvedő újonc a folytatásban egyre kevesebb ellenállást fejtett ki, s a hajrában a Honvéd két szép góllal kiütötte riválisát.

Újpesti döntetlen

Az Újpest 2-2-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás vendégeként.

Az első félidő nagy részében a vendég csapat uralta és irányította a mérkőzést, s bár viszonylag korán meg is szerezte a vezetést, a hazaiak öt perc elteltével egyenlíteni tudtak. Az Újpest ezután sem veszített a lendületéből, s még a szünet előtt újra a maga javára fordította az állást.

Fordulás után nem tűnt úgy, hogy a Haladásnak lehetősége lesz az egyenlítésre, a 60. percben azonban - némileg szerencsés körülmények között - a szombathelyieknek mégis sikerült bevenniük a fővárosiak kapuját. Az utolsó fél órában mindkét együttesnek akadt helyzete, de a győzelmet érő gólt egyiknek sem sikerült megszereznie.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Budapest Honvéd-Kisvárda 4-0

Swietelsky-Haladás - Újpest FC 2-2

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-4

szombaton játszották:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-2

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

MOL Vidi FC-Paksi FC 1-1

A tabella

1. Ferencváros 2 2 - - 8-2 6 pont

2. Budapest Honvéd 2 2 - - 7-2 6

3. MOL Vidi FC 2 1 1 - 5-1 4

4. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 - 4-2 4

5. Debreceni VSC 2 1 1 - 2-1 4

6. MTK Budapest 2 1 - 1 3-4 3

7. Szombathelyi Haladás 2 - 1 1 4-5 1

8. Puskás Akadémia 2 - 1 1 2-3 1

9. Paksi FC 2 - 1 1 2-4 1

10. Újpest FC 2 - 1 1 2-4 1

11. Diósgyőri VTK 2 - 1 1 3-6 1

12. Kisvárda Master Good 2 - - 2 0-8 0

A 3. forduló programja

augusztus 4., szombat:

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 17.00

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 18.00

Ferencvárosi TC-Szombathelyi Haladás 20.15

MOL Vidi FC-Mezőkövesd Zsóry FC, Felcsút 20.15

augusztus 5., vasárnap:

Újpest FC-Kisvárda Master Good 18.00

Budapest Honvéd-Paksi FC 18.00

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×