eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Új sportcsarnok épülhet a fővárosban

Egy új budapesti sportcsarnokban rendezhetik meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjét, amennyiben a magyar szövetség (MKSZ) elképzelését jóváhagyja a kormány.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke kiemelte: három és fél, a nyári időszakok nélkül azonban alig három évük van, hogy a rendezésre jól felkészüljenek. Elmondta: bíztak a pályázat sikeres elbírálásában, de meglepte őket, hogy hetvenszázalékos támogatottságot kaptak.

"Az örömünkön túl sürgős feladatot jelent az infrastruktúra jelentős fejlesztése" - jelentette ki az elnök. Kifejtette: mielőbb el kell kezdeni Szegeden az új aréna építését, a veszprémi létesítmény bővítését, valamint a debreceni csarnok felújítását. Hozzátette,

a szövetség elnökségében felvetődött annak a gondolata, hogy Budapesten egy új aréna is felépüljön.

Ennek érdekében a következő hetekben felvesszük a kapcsolatot a magyar kormánnyal, mert pozitív elbírálás esetén az ezzel kapcsolatos kormánydöntéseknek mielőbb meg kell születniük" - mondta Kocsis. Az elnök szerint a kontinenstorna összesen 10-15 milliárd forintos beruházást igényelhet, így az Eb-ig hátralévő három év már egyáltalán nem is olyan sok idő.

Nagy László, az Eb-pályázat nagykövete elmondta: Bajnokok Ligája-döntővel felérő izgalom volt számára a pályázatról történő szavazás, és egy BL-fináléban elért sikerhez hasonló volt az öröm is, amit érzett a győztes kandidálás kapcsán.

"Jó lenne ezt a sikert a pályára is átvinni" - tette hozzá a válogatott jobbátlövő.

Az esetleges jövő évi világbajnoki részvétele kapcsán azt mondta, mivel a torna még messze van, lesz pár álmatlan éjszakája.

"A Szlovénia elleni sikeres vb-selejtező után már kaptam erre vonatkozó kérdéseket, szépen kifaroltam belőle, most is ezt teszem. Viszont

bárhonnan közelítettem meg a kérdést, a végén mindig ott maradt a levegőben lógva egy de..."

- nyilatkozta Nagy, aki kiemelte, a kedvező sorsolás esélyt ad egy kiugró szereplésre, hogy a válogatott elcsípje legalább az olimpiai selejtezőt érő helyek egyikét.

A jövő januárban Dániában és Németországban megrendezésre kerülő vb-n a magyarok Koppenhágában a svédekkel, a katariakkal, az argentinokkal, az egyiptomiakkal és az angolaiakkal lesznek egy csoportban.

Pálinger Katalin, a szövetség alelnöke emlékeztetett, hogy játékosként milyen "fantasztikus érzés" volt hazai rendezésű világversenyen pályára lépnie.

"A magyar szurkolók mindig és mindenhol nagyszerű hangulatot teremtenek, ezt a külföldi játékosok is kiemelik" - mondta Pálinger, aki szerint a magyarországi sportesemények rendezése is ehhez mérhető.

Az alelnök megemlítette, hogy a magyar szövetség három évre ismét megpályázza a női BL négyes döntőjének megrendezését, illetve nem tett le arról sem, hogy a női szakágban újabb világversenyt rendezzen.

"Akár annak a korosztálynak, amelynek legjobbjai a jövő héten küzdenek a debreceni junior vb-n" - mondta.

A férfiak 15. kontinensbajnokságán - a sportág történetében második alkalommal - már 24 csapat vesz részt, az Eb-t 2022. január 14. és 30. között rendezik meg. A csoportmérkőzések során Debrecen, Szeged és Veszprém, míg Szlovákiában Kassa és Pozsony lesz házigazda. Utóbbi a középdöntőben is megmarad helyszínnek, méghozzá az itt bekapcsolódó Budapest mellett, amely az elődöntőknek, a helyosztóknak és a döntőnek is otthont ad.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×