eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nizza, 2016. június 28.Roy Hodgson angol szövetségi kapitány a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Anglia – Izland mérkőzésen Nizzában 2016. június 27-én. Hodgson az Izlandtól elszenvedett 2-1-es vereség után bejelentette lemondását. (MTI/EPA/Oliver Weiken)
Nyitókép: Oliver Weiken

Még egy meglepő faktor, amelyben a Premier League produkálja a legmagasabb számokat

Arsène Wenger a közelmúltban azt mondta, hogy az ellene irányuló támadások alapja a kora. Ezen felbuzdulva a Marca összeállítást készített az öt topliga edzői karáról, a korösszetételre fókuszálva.

Premier League: nem is Wenger a legidősebb

Az angol élvonal húsz menedzserének az átlagéletkora 53,1 év, hárman töltötték be a hatvanadik évüket, a 70 éves Roy Hodgson (Crystal Palace), a 68 éves Wenger (Arsenal) és a 63 éves Sam Allerdyce (Everton). A mezőny több mint fele, tizenkét edző múlt el ötvenéves, José Mourinho (55, Manchester United) a nyolcadik, Klopp (50, Liverpool) a tizenkettedik. Eddie Howe, a Bournemouth edzője a legfiatalabb (40), a többiek mind 45 fölöttiek.

Ligue 1: Olasz a legidősebb, portugál a legfiatalabb

Az angol után a francia élvonal edzőinek átlagéletkora a legmagasabb (52,9), hárman is betöltötték már a hatvanat, az olasz Claudio Ranieri (66, Nantes), a francia Jean-Louis Gasset (64, ASSE), és a svájci Lucien Favre (60, OGC Nice). A legfiatalabb az AS Monaco sikeredzője, Leonardo Jardim (43)

Serie A: De Zerbi még játszhatna akár

Az újonc Benevento edzője, Roberto De Zerbi mindössze 38 éves. Ő a legfiatalabb az olasz élvonal húsz edzőjéből, akik között Gennaro Gattuso (40), Massimo Oddo (41) és Simone Inzaghi (41) is a fiatalságot képviseli. A legidősebb Gian Piero Gasperini, az Atalanta 60 éves trénere. Őt Maurizio Sarri (59, Napoli) és Luciano Spalletti (59, Inter) követi. Massimiliano Allegri, aki az ötvenegyedik évében jár, az átlagot képviseli (50,1). Mivel a szövetségi kapitányi munka kevesebb napi feladattal jár, így nem ellentmondásos, legfeljebb érdekes, hogy a Squadra Azzurra élére kiszemelt edzők közül Fabio Capello 71, Carlo Ancelotti 58, Roberto Mancini 53 éves.

La Liga: nincs hatvan fölötti edző

A spanyoloknál a legidősebb Quique Setien (59, Betis), a legfiatalabb Calleja (39, Villarreal). Az ottani élvonal átlagéletkora (48,8) csak a negyedik legmagasabb. A három sztárklub edzője közül Ernesto Valverde (54, Barcelona) a harmadik legidősebb, Diego Simeone (47, Atlético) a tizennegyedik, Zinedine Zidane (45, Real Madrid) a tizenhatodik a listán. Hat edző is 45-47 közötti.

Bundesliga: Dárdainál van öt fiatalabb

Az öt topliga közül a németekében a legalacsonyabb az átlagéletkor (45,3), s még alacsonyabb lenne, ha Jupp Heynckes, a doyen (73, Bayern München) nem tolná fel az átlagot. Nélküle 43,84 lenne a középérték, ami nagyjából tízzel kevesebb az angolénál. Heynckes után a második legidősebb, Dieter Hecking mindössze 53 éves. Julian Nagelsmann (Hoffenheim) 30, Domenico Tedesco (Schalke 32, Florian Kohlfeldt (Werder) 35 éves. Dárdai Pálnál (42, Hertha BSC) öt edző is fiatalabb.

OTP Bank Liga: Herczeg a legidősebb

Sajnos, a mi bajnokságunk nem tartozik a topligák közé, ettől még érdekes megnézni a tizenkét regnáló edző korösszetételét. Az átlag 50,16 év, a legidősebb Herczeg András (61), őt Michal Hipp és Supka Attla (55) követi. A legfiatalabb magyar a 44 éves Horváth Ferenc, de a mezőny benjáminja a mindössze 38 éves szerb Marko Nikolics, a Videoton edzője.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×