eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Milák Kristóf elmondta, miért hagyja ki az Eb-t

Milák Kristóf elmondta, miért hagyja ki az Eb-t

Mentálisan és fizikailag is elfáradt Milák Kristóf, az Érd világbajnoki ezüstérmes úszója, ezért kihagyja a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságot.

Az országos bajnokságon úszott eredményei fasorban sincsenek a rövidpályás európai szinthez, és világszinten is jóval többet kell teljesítenie ahhoz, hogy súlya legyen a versenyeken – mondta az InfoRádiónak Milák Kristóf. Ettől függetlenül elégedett a felkészüléssel, rosszabb teljesítményre számított – tette hozzá. Igyekszik a legtöbbet kihozni magából, és a versenyek során fejben összeszedni magát annyira, hogy jó időket tudjon úszni.

Versenyzés közben arra is fordít energiát – főleg a fordulóknál –, hogy megfigyelje, hol tartanak ellenfelei. A felkészülési idő számára jelenleg az alapozásról szól, úgy véli, van még fejlődnie bizonyos területeken, hogy a részletekre is tudjon figyelni. Amennyiben ez kifejlődik nála, nem lesz szüksége „nézelődni”, jobb lesz a technikája, és a fordulókban is jobban teljesít majd – hangsúlyozta a világbajnoki ezüstérmes úszó.

Saját döntése volt, hogy nem szerepel a rövidpályás Európa-bajnokságon.

„El kell ismernem, hogy elfáradtam. Elég volt a nyár, bőven elég volt”

– mondta a fiatal úszó. Most a fejlődésre, az edzésekre és a pihenésre szeretne koncentrálni.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják az InfoRádió november 16-i Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×