eur:
393.49
usd:
367.48
bux:
65967.71
2024. április 23. kedd Béla

Nagy Ádám első nagy pillanata

Különleges sorsolása volt a Serie A hétközi fordulójának: többnyire a tabella első felébe tartozók játszottak a másodikba tartozókkal. Ebből aztán fura „eredmény” született: az első kilenc helyezettből nyolc győzött. Folytatódott egy a calcio múltjával éles ellentétben álló tendencia is.

Az Inter keddi, az eredménynél (3-2) magabiztosabb győzelme után a Napoli visszaelőzött. Maurizio Sarri együttese úgy nyert Genovában, hogy a negyedik percben hátrányba került. Dries Mertens azonban az első félidőben két góljával fordított, majd a bosnyák Ervin Zukanović öngóljával szinte el is dőlt a mérkőzés, bár a hazaiak Armando Izzo révén még szépítettek.

Simán nyert a Juventus hazai pályán a SPAL ellen. A hét eleji FIFA-gálán járt Gianluigi Buffon helyett a lengyel Wojciech Szczęsny védett, de nem ő volt a főszereplő. Federico Bernardeschi és Paulo Dybala már az első félidő közepéig megnyugtató előnyt szerzett. Alberto Paloschi szépített, de a második félidőben Gonzalo Higuaín és a csereként beálló Juan Cuadrado fölényessé tette a győzelmet. Jó napja volt a Juve dél-amerikai játékosainak, a három gólszerzőn kívül kitűnt a két gólpasszt is adó Douglas Costa is.

Az élcsapatok közül az AS Roma nyert a legnehezebben, a „farkasok” nem tudtak akciógólt lőni a Crotonénak. Igaz, az argentin Diego Perotti már a tizedik percben értékesített egy büntetőt, s elég volt a három ponthoz. A korábban nyolc éven át a Sevillában szereplő csatárnak ez volt az első gólja a bajnoki idényben.

A Milan törlesztett valamennyit a szurkolóinak, miután idegenben 4-1-re nyert a Chievo ellen. A piros-feketék az előző négy meccsükön nyeretlenek maradtak, a bajnokságban az előző 360 játékperc alatt csak az Internek tudtak (két) gólt lőni. Most kijött nekik a lépés, Suso, Çalhanoğlu és Kalinić egy-egy góljával, plusz egy öngóllal győztek. A hazaiak gólját lövő szlovén Valter Birsa hajdanán ugyancsak játszott a Milanban.

A hétvégi botrány folyományaként a Lazio a legvadabb szurkolói nélkül játszott Bolognában, s nyert 2-1-re. Érdekes meccs volt: Sergej Milinković-Savić szerezte az első gólt, majd Senad Lulić előbb az ellenfél, majd a saját kapujába is betalált. Nagy Ádám, az idényben először, játéklehetőséget kapott, a 42. percben beállt a ghánai Godfred Donsah helyére.

Az olasz futball múltjára gondolva feltétlenül kiemelendő: nem volt egyetlen döntetlen sem a fordulóban. Újabban mintha ez lenne a módi: az előzőben is csupán kettő volt. A 2017–2018-as idény eddigi 99 mérkőzéséből csupán tizenhét végződött „ikszre”.

Serie A, 10. forduló

AS Roma-Crotone 1-0

Bologna-Lazio 1-2

Cagliari-Benevento 2-1

Chievo-AC Milan 1-4

Fiorentina-Torino 3-0

Genoa-SSC Napoli 2-3

Juventus-SPAL 4-1

Sassuolo-Udinese 0-1

Atalanta-Hellas Verona 3-0

Internazionale-Sampdoria 3-2 (2-0)

Az állás: 1. Napoli 28 pont, 2. Internazionale 26, 3. Juventus 25, 4. Lazio 25

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×