eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin

A Majthényi, Domokos páros nyerte a vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot

A Majthényi Szabolcs, Domokos András páros nyerte az olaszországi Scarlinóban rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot; a magyar kettős 12. vb-elsőségét szerezte meg a nem olimpiai hajóosztályban.

A Spartacus VSE versenyzői a kilenc futamból háromszor elsőként értek célba, négyszer másodikok lettek, de a szombati zárónapon is küzdeniük kellett az aranyéremért.

"Egy viszonylag új szabály szerint az Arany-csoportban rendezett három futam eredménye közül is ki kell ejteni egyet, így fordulhatott elő, hogy bár az élről vártuk a kilencedik részversenyt, arra kellett figyelnünk, hogy a hatodik helyen álló német páros ne előzzön meg minket, amely a korábbi 45. helyét kiejthette" - nyilatkozott az MTI-nek Majthényi Szabolcs.

A verseny azonban csak az első bójáig volt szoros, amit Majthényiék elsőként vettek, a németek pedig a mezőny hátsó felében.

"Sikerült a rajtnál felidegesítenünk őket, köröztünk kicsit velük, hogy ne tudjanak jó helyről indulni. Ez aztán bejött. Végül másodikként értünk célba, ők pedig ezüstérmet szereztek" - mondta Majthényi Szabolcs. Hozzátette: egy új hajóval indultak a vb-n, s arra számítottak, hogy legnagyobb riválisuk az a német páros lesz, amelynek eladták tavalyi vitorlásukat, ehelyett egy másik német egységgel kellett számolniuk.

A 102 hajót felvonultató mezőnyben a Majthényi, Domokos páros mögött a német Hans-Peter Schwarz, Roland Kirst kettős lett a második, a dán Böjsen-Möller testvérpár pedig a harmadik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×