eur:
394.34
usd:
369.64
bux:
65189.79
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Hajózás.hu

Átrágta magát a poloskarengetegen 13. vb-aranyáért a magyar duó

Megszerezte 13. világbajnoki címét a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó az új-zélandi Nelsonban zajló vitorlázó repülőhollandi-vb-n. Majthényi az InfoRádiónak elmondta, hogy különösen nehéz körülmények között lettek aranyérmesek.

Komoly nehézségek ellenére szerezte meg 13. vb-aranyérmét a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettő az új-zélandi repülőhollandi-világbajnokságon. A világbajnoki cím mellé megszerezték az abszolút legjobb egységnek járó Ezüst Sombrero-díjat is.

Mint Majthényi az InfoRádiónak elmondta, nagyon későn kapták meg a hajójukat a verseny helyszínén, ráadásul,

miután kipakolták a hajót, rengeteg poloskát találtak benne, ezért karanténba került a hajó egy hétre.

"Nem így készült a programunk, szerettünk volna az új-zélandiak nemzeti bajnokságán elindulni, illetve lett volna még egy-két edzés is. Így gyakorlatilag

két napot voltunk a vízen a verseny előtt, egyiket kölcsönhajóval, a másikat a sajáttal, de akkor is csak másfél órát"

- ecsetelte Majthényi.

E körülmények ellenére is a több futamból álló versenysorozat utolsó két szakasza előtt már behozhatatlan az előnyük, már csak matematikai esély van rá, hogy ne ők legyenek a kategória világbajnokai - mint erről Majthényi Szabolcs elmondta, valami nagyon nagy sportszerűtlenségnek kell ehhez történnie.

Új-Zélandon egyébként tökéletes vitorlázóidő van, 10-20 csomó közötti, nem túl erős, változó irányú széllel, megfelelő vízhőmérséklettel.

És hogy honnan merítenek még motivációt ennyi vb-elsőség után?

"Mi régi típusú vitorlázók vagyunk, akik a vitorlázás öröméért csináljuk ezt. Az hajt minket, hogy minél többet vízen lehessünk."

Magyarországon rendezik a kategória Európa-bajnokságot szeptemberben, így a Balatonon is meg lehet majd csodálni az amatőr - munka mellett hajózó - duó vitorlázását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×