eur:
393.58
usd:
368.74
bux:
65802.09
2024. április 23. kedd Béla
Tízmilliárdos rajtpénz: idén kezdődik a Hungaroring teljes felújítása

Tízmilliárdos rajtpénz: idén kezdődik a Hungaroring teljes felújítása

Több tízmilliárd forintba kerülhet a Hungaroring teljes felújítása, amelynek első üteme már idén ősszel elkezdődik. Megújul a lelátórendszer, és sor kerül majd a főépület rekonstrukciójára is.

Világgazdaság információi szerint a közeljövőben kerülhet a kormány elé a Hungaroring fejlesztési terve. Egy korábbi változat szerint ennek első ütemében

a lelátórendszert és a tévés közvetítőállásokat újítanák fel,

a másodikban újjáépítenék a főépületet és a bokszokat, kicserélnék az egész vezeték- és csatornahálózatot. Idén ősszel kezdődhetne el a felújítás első üteme, amelyet állami forrásból finanszíroznak. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nem vállalkozott a költségek becslésére, de a lap korábbi információi szerint a becsült összeg eléri a 25 milliárd forintot.

További érdeklődőket és bevételt hozhat a Hungaroringnek, hogy az idén Silverstone helyett a mogyoródi versenypályán tartják meg a Formula–1-es csapatok szezon közbeni  tesztjét, így az érdeklődők nem csak a Magyar Nagydíj idején láthatják az F1-es autókat a pályán.

Idén július 28–30-án rendezik meg a Magyar Nagydíjat, a nyári szünet előtti utolsó futam lesz a miénk.

Már most nagy az érdeklődés a futam iránt,

jóval több jegyet adtak el, mint a tavalyi, tavalyelőtti hasonló időszakban. Az is nekünk kedvez, hogy idén elmarad a német futam.

Mindezek alapján újabb jó év elé néz a Hungaroring Sport Zrt., amely az elmúlt hat évből ötöt (köztük a 2016-ost) nyereséggel zárt. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×