eur:
394.42
usd:
370.56
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Fábiánné: nem érzem magam hibásnak

Harag nélkül hagyta el Fábiánné Rozsnyói Katalint a korábban sikeres, de Rióról lemaradó férfi kajaknégyes. Kammerer Zoltán az InfoRádiónak azt mondta: arra a döntésre vár, hogy 500 vagy 1000 méteren rendeznek négyest a következő olimpián.

Elváltak egymástól Fábiánné Rozsnyói Katalin és a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajaknégyes tagjainak útjai: Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel nem a 73 éves edzővel készül a jövőben.

„Elmondták, hogy újítani szeretnének. Én tudom, hogy mit lehet és mit nem lehet újítani. Kíváncsian várom, hogy mire jutnak” – mondta a mesteredző az InfoRádiónak.

Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint ha a négyes tagjai csak annyit tesznek, amennyit addig, akkor talán elérik az eddigi szintet, ha viszont csak egy kicsivel kevesebbet, akkor nem. A közös munkáról azt mondta, hogy jól megvoltak, bár az utóbbi években akadtak kivételek, de nem érzi magát hibásnak.

A Vasas edzője egyedül Takács Tamarával folytatja a munkát, más tanítványt nem keres.

Kammerer Zoltán az InfoRádiónak azt mondta, hogy a váltás harag vagy elégedetlenség nélkül történt, és már augusztus végén eldőlt.

Úgy tudja, hogy Tóth Dávidnak, Kulifai Tamásnak és Pauman Dánielnek a Vasas után más klubot kellett keresni, míg „Kati néni” a piros-kék egyesület edzője, ez indokolta a szakítást.

„Nem úgy váltunk el, hogy soha többet nem dolgozunk együtt, mert nem tudni, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy egy fejezetnek vége, de a regénynek még nincs” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.

A Győr versenyzője azt várja, hogyan dönt a nemzetközi szövetség (ICF) novemberben az olimpiai számokról. Ha marad az 1000 méteres négyes a programban, akkor együtt képzeli a jövőt eddigi társaival, ha viszont az 500-as táv kerül a műsorba, akkor egy győri csapathajóban állna rajthoz.

Kammerer Zoltán elmondta azt is, hogy jelenleg nevelőedzőjével, Nieberl Lászlóval és Klink Zoltán erőnléti edzővel készül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×