eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kenderesinek király, Cseh megmutatja, Márton magyarosra vágyik, Ungvári túlrepült - hazajöttek a rióiak

Az ezüstérmes vívó Imre Géza és a bronzérmes párbajtőr csapat, az ezüstérmes úszó Cseh László, a bronzérmes Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás, valamint a bronzérmes súlylökő Márton Anita is hazaérkezett szerdán Rióból.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a családtagok, szurkolók, és a Sziget Fesztiválról hazafelé tartó érdeklődő külföldi turisták gyűrűjébe érkeztek meg a magyar sportolók.

Hazaérkezett mások mellett az egyéniben olimpiai ezüstérmes, csapatban bronz érmes vívó, Imre Géza.

„Rio nagyon jó emlék marad, persze vannak benne nehezebb pillanatok is, de próbálunk a szépre emlékezni. Végül is egy eredményes olimpiát zártunk” - fogalmazott Imre Géza.

A vívók, cselgáncsozók, vitorlázók mellett hazaérkezett az úszóválogatott nagy része is, így a negyedik olimpiai ezüstérmét begyűjtő Cseh László is.

„Összességében a vége jó lett, de nem vagyok maximálisan elégedett magammal. A 200 pillangó nem úgy sikerült, ahogy terveztük, szerettük volna. De azt mondom: minden okkal történik, ezt már megváltoztatni nem lehet, megpróbálok még egy kicsit tovább menni előre, a jövő évi vb-n pedig megmutatni, hogy tudok talán egy kicsit jobb is lenni” - mondta Cseh László.

Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó a repülőtéren is hozta a Rióban már megismert lazaságát.

„Jön most egy kis pihenés, megyünk Horvátországba, úgyhogy minden király lesz, aztán október körül elkezdem majd az edzéseket” - jelezte Kenderesi Tamás.

Márton Anita bronz érmet szerzett a női súlylökésben. Hazaérkezés után azt mondta: ma reggel már újra edzésbe is áll.

„De először is valami igazi hazai ételt szeretnék enni, szerintem a nagymamám már készült és ott fogok vacsorázni” - mondta Márton Anita.

A versenyzők fogadásán volt pezsgőlocsolás és éneklés is. A cselgáncsozó Ungvári Miklóst pedig olyan magasra dobálták szurkolói, hogy betörte a repülőtér fogadócsarnokának álmennyezetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×