INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

músz

magyar úszó szövetség

gyárfás tamás

fina

len

Gyárfás Tamást újraválasztották a LEN-ben és a FINA-ban

InfoRádió

Az Európai Úszó Szövetség vasárnap, Londonban tartotta választó kongresszusát, ahol a Magyar Úszó Szövetség elnökét egyhangú szavazással erősítették meg újabb négy évre a LEN kincstárnoki tisztségében, amely az elnök után, a főtitkárral egyetemben a legtekintélyesebb pozíció - közölte a Magyar Úszó Szövetség.

A 52 tagországot felvonultató közgyűlés döntött: 2017-től kik képviselik Európát a Nemzetközi Úszó Szövetségben (FINA). Gyárfás Tamás itt

is a legtöbb voksot kapta, mellette az elnökként újraválasztott Paolo Barellinek, a görög Dimitrisz Diatheszopulosznak és a brit David Sparkesnak szavaztak bizalmat.

Ha úgy tetszik, Gyárfás Tamás kedvező időszakon van túl, hiszen éppen két hete, amikor bizalmi szavazást kért, 118-1 arányban állt ki mellette a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése. A MÚSZ után a LEN-ben és a FINA-ban is közbizalomnak örvend, és 2021-ig bezárólag meghatározó tisztségeket tölt be a világ úszósportjában - olvasható a közleményben.

„Változatlanul a 2017. évi világbajnokság a számomra a legfontosabb, a választási eredmények megfelelő hátteret adnak ahhoz, hogy minden szempontból a várakozásnak megfelelően teljesítsünk – mondta a kongresszust követően Gyárfás Tamás. – Ehhez óriási csapatmunkára, erős összetartásra és bizalomra van szükség.

Nagy jelentősége a különböző tisztségeknek, de a lényeg változatlanul az, hogy az úszóink a korábbiakhoz hasonló sikereket érjenek el, a sportág újabb igazi megmérettetése itt Londonban május tizenhatodikán kezdődik. Igazán akkor leszek boldog, ha a legutóbbi, netanyai rövidpályás Európa-bajnoksághoz hasonlóan a semleges szurkolók már-már dúdolják a magyar himnuszt, hiszen annyit hallották, hogy már a botfülűek is könnyedén belefoghatnak” - olvasható a Magyar Úszó Szövetség közleményében.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018