eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megoperálták a Fehérvár sérült légiósát

Érsebészeti műtéten esett át a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának kanadai játékosa, Devon Krogh, akinek a nyakát kedden megvágta egy korcsolyapenge.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a székesfehérvári klub internetes honlapján közölte, hogy a majdnem kétórás műtét során egy vérrögöt kellett eltávolítani a légiós nyaki vénájából.

A klub közleménye szerint - a bulvársajtóban megjelentekkel ellentétben - nem a fő artéria sérült, ezért a légiós nem volt életveszélyben. A helyszínen lévő orvosok nyomókötést alkalmaztak, majd rohammentővel szállították a játékost Honvédkórházba. Krogh mindvégig tudatánál volt, és telefonon a szüleivel is beszélt.

"Összességében jól érzem magam, bár a nyakam még eléggé fáj" - nyilatkozta szerdán a klub honlapjának a hátvéd. Hozzátette, nagyon jólesik neki, hogy sokan meglátogatták, és sok üzenetet kapott olyanoktól is, akiket nem ismer személyesen, bár tudja, hogy a csapat szurkolói.

"Az esetből szinte mindenre emlékszem, még arra is, hogy letérdeltem a jégre, aztán jött egy kis filmszakadás, a következő emlékem az, hogy Tyler és a három mentős állnak felettem. Nagyon megijedtem, valószínűleg ezért is ájultam el. Szeretném megköszönni Babic játékvezetőnek azt, amit értem tett, tudom, hogy nagyon sokat köszönhetek neki. Most az a célom, hogy minél előbb visszatérhessek a jégre" - mondta.

Krogh az Újpest otthonában rendezett MOL Liga-mérkőzés hosszabbításában sérült meg, amikor egy ütközés során egy korcsolyapenge megvágta a nyakát. A találkozó a 65. percben, 2-2-es állásnál félbeszakadt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×