eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kemény Dénes: gyakran nem igazságos a sport, de tegnap az volt

Kemény Dénes mesteredző szerint tegnap az a két csapat jutott tovább a brazíliai labdarúgó világbajnokságon, amelyik jobban akarta azt, és amelyik emiatt jobban meg is érdemelte a nyolc közé jutást. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban folyamatosan értékeli a brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit.

- Beérett az amerikai futball-program?

- Nem gondolom, hogy boldogok a tegnapi eredménnyel, mert nyilván mindenki egy mérkőzésen győzni akar és továbbjutni. Küzdött is mindkét csapat. Elsősorban hátul lehetett látni, hogy a belgák az amerikaiakat odaragasztották a kapujukhoz, ám abban a pillanatban, hogy gáz volt, kiderült, hogy az amerikaiak tudnak támadni is. Gyakran nem igazságos a sport, de tegnap az volt, mert az a két csapat jutott tovább, amelyik az elejétől tovább akart jutni. Arról a kettőről, amelyik tizenegyesekre várt, utólag kiderült, hogy tudnak támadni is, csak ezt kicsit későn mutatták meg.

- Minek tudható az be, hogy több mérkőzés is hosszabbításban, vagy büntetőkkel dől el? Nem mernek az elején kockáztatni?

- Megváltozott mostanra a csapatok játékfelfogása. Csoportmeccseken zseniális meccseket láthattunk, kivont karddal támadtak a csapatok, nagyon szórakoztató volt. Itt már nagy a tét. Ha úgy vesszük, hogy egy mérkőzésen a csapatok továbbjutási esélye 60:40 százalék, akkor akinek a negyven százaléka van, megpróbál foggal-körömmel küzdve védekezni és eljutni egy esetleges talált gólig vagy ad abszurdum a tizenegyesig. Hiszen ha már kiesnek, jobb azt mondani, hogy balszerencsével, tizenegyesekkel történt. Ebből jön ez a sok hosszabbítás. De legalább azért most kevesebb volt a tizenegyes rúgás a hosszabbításokhoz képest.

- De a sportnak, különösen a futballnak szórakoztatónak is kell lennie. Jönnek majd a szabálymódosítások, hogy a taktikai gondolkodást háttérbe szorítsák?

- Jó lenne, ha erre a FIFA ki tudna találni valamit, mert hosszabb távon ez nem lesz eladható. Másfelől ugyanakkor tudni kell, hogy a szövetségi kapitányok döntenek a játékfelfogásról. Lehetett már hallani, milyen horribilis fizetésekről van szó - nyilván mindenki szeretné hozni az eredményt, mert az eredmény az, ami egy kapitányt a kispadon tart.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×