eur:
388.87
usd:
360.59
bux:
68553.77
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Capello nem tartja elég intelligensnek az orosz játékosokat

A H csoport második mérkőzésén, a 32-es mezőnyből utolsóként, bemutatkozik az orosz és a dél-koreai válogatott.

Kiélezett csata várható a Fabio Capello vezette orosz, valamint a dél-koreai együttes között. Oroszország 12 éve nem szerepelt világbajnokságon, a Szovjetunió megszűnése óta pedig ez mindössze a harmadik részvétele.

A védő Vaszilij Berezuckij szerint a csapat legnagyobb sztárja a szövetségi kapitány, aki 2012 óta irányítja a csapatot, és többek között Portugáliát megelőzve vezette ki az együttest a vb-re.

Az olasz tréner a csapategységben hisz, és csak otthon játszó futballisták szerepelnek a keretében, melyben nem jutott hely például Andrej Arsavinnak, a 2008-as Európa-bajnokság sztárjának, akinek a mentalitása Capello szerint nem megfelelő.

Ha már a mentalitásnál tartunk: Capello megtiltotta a játékosainak, hogy a világbajnokság alatt twitteren értekezzenek a nagyvilággal. Szerinte néha ezek a kommentárok félreértésekre adhatnak okot "ha nincsenek elég intelligensen megírva", s erre nincs szükség.

"Tudva, hogy 12 éve nem szerepeltünk világbajnokságon, bizonyítanunk kell, és többet szeretnénk játszani három meccsnél" - beszélt Berezuckij a válogatott céljairól.

A dél-koreaiak szintén bíznak a továbbjutásban, és a nyolcaddöntőbe kerülést alapvetően befolyásolhatja majd a két csapat Cuiabában sorra kerülő meccsének eredménye.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×