eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szégyen: ennél nagyobb verést még soha nem kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Szégyen, de így van: csúcsot állított be a magyar válogatott az amszterdami vb-selejtezőn. Ennél nagyobb verésben még soha nem volt része. Hollandia-Magyarország 8-1.

Két csatárral, Böde Dániellel és Németh Krisztiánnal kezdett a magyar labdarúgó-válogatott.

A védelemben tengelyében ezúttal Guzmics Richárd és Korcsmár Zsolt kapott bizalmat Egervári Sándor szövetségi kapitánytól.

A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, ám ahhoz, hogy ezt a pozíciót megtartsa, szinte biztosan győznie kellene Amszterdamban, az egypontos hátrányban lévő románok és törökök ugyanis Andorrával, illetve Észtországgal játszanak pénteken.

A kezdőcsapatok. Hollandia: Michel Vorm - Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma, Ron Vlaar, Daley Blind - Kevin Strootman, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart - Arjen Robben, Robin van Persie, Jermain Lens. Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Varga József, Dzsudzsák Balázs - Böde Dániel, Németh Krisztián.

A magyar csapatból Kádár és Dzsudzsák korábban szerepelt holland klubban, Németh Krisztián most is a Roda JC játékosa. 
A 3. percben Koman Vladimir a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd Jeffrey Bruma lőtt a bíró szerint lesről a kapuba - nem bántuk, de nem biztos, hogy igaza volt. 
(Néhány európai vb-selejtező véget ért már. A bolgár pótselejtezős reményei csökkentek, miután kikaptak Örményországban. A belgák ellenben nyertek Horvátországban, s kijutottak Brazíliába. A Vörös Ördögök legutóbb 2002-ben jártak világbajnokságon.)
A 10. percben Robin van Persie lövését védte bravúrral szögletre Bogdán Ádám, némileg a saját hibáját korrigálva. 
Egyszerre kezdték a csoport mindhárom mérkőzését, még sehol sincs gól. A románok Andorrában, a törökök Észtországban léptek pályára. 
A 11. percben Dzsudzsák Balázs jól vette észre egy szabadrúgás előtt, hogy kint áll Michel Vorm, a rövid sarkot vette célba, a kapus visszaért. 
A 16. percben megszerezték a vezetést a hollandok. daryl Janmaat beívelése után Robin van Persie egyedül maradt, 9 méterről fejelhetett. A bal sarokba fejelte a labdát. Bogdán Ádám mutatott már a válogatottban akkora bravúrt, amellyel ezt védhette volna, ha nem torpan meg. 1-0 a hollandoknak. 
A 23. percben Jermain Lens a szólója után viszonylag tiszta helyzetből fölé lőtt.
Tallinnban Umut Bulut góljával 1-0-ra vezetnek a törökök az észtek ellen. 
A 24. percben már 2-0, Strootman fejelte, tiszta helyzetből.
A hollandok perceken keresztül azt csináltak, amit akartak, de csak nagyon takaréklángon támadgattak. Aztán a 37. percben Korcsmár visszahúzott labdáját Jermain Lens 12 méterről laposan a hálóba lőtte. 3-0
Egy perccel később Strootman csavarása a lécről pattant ki. Egy perccel később Janmaat is eltalálta a kapufát. A pályán 11 magyar imádkozott azért, hogy valami csoda folytán fújja már le a bíró a mérkőzést. 
A románok megszerezték az első góljukat Andorrában, Keserű lőtte. 
A 42. percben Dzsudzsák Balázs szabadrúgása után Michel Vorm bravúrral védett.
A 44, percben álomakciót vezettek a hollandok, ezt is góllal zárták. Lens felvitte a labdát a bal oldalon, Guzmics mellett még tovább tette balra, Robben beemelte, Van Persie pedig középen a kapuba bólintotta a labdát. Robin van Persie ezzel a góllal a holland válogatott történetének társgólkirálya a kispadon ülő szövetségi edzővel, Patrick Kluiverttel holtversenyben. 
Végeredmények: Horvátország-Belgium 1-2, Örményország-Bulgária 2-1, Málta-Csehország 1-4, Feröer-szigetek-Kazahsztán 1-1, Azerbajdzsán-Észak-Írország 2-0, Litvánia-Lettország 2-0, Moldova-San Marino 3-0
Kettőt cserélt Egervári Sándor a második félidőre, Kádár Tamás és Hajnal Tamás helyére Elek Ákos és Devecseri Szilárd állt.
Magyar góllal kezdődött a második félidő, Németh Krisztián beadásába Bruma kézzel beleütött. A megítélt büntetőből Dzsudzsák Balázs a bal alsó sarokba rúgta a labdát. 
A törökök már 2-0-ra vezetnek Észtországban, Burak Ylmaz a gólszerző. A románok is felzárkóztak, Bogdan Stancu Andorrában 2-0-ra alakította az állást. 
Sajnos, már Patrick Kluivert nem társgólkirálya a holland válogatottnak. Arjen Robben lefejelt (!) labdájából Robin van Persie közelről megszerezte a harmadik gólját, 5-1.
Elek Ákos labdaszerzése után Michel Vorm nem túl szerencsésen ütötte ki a labdát, Németh Krisztián elől Jeffrey Bruma az utolsó pillanatban mentett. Dzsudzsák Balázs is próbálkozott, Vorm ezt kiütötte. 
Gabriel Torje tizenegyesből lőtt góljával már 3-0-ra vezetnek a románok Andorrában. 
Újabb végeredmények: Málta-Csehország 1-4, Bosznia-Hercegovina-Liechtenstein 4-1, Ukrajna-Lengyelország 1-0.
Már 6-1 a hollandoknak, a következő gólt Devecseri Szikárd fejelte, a saját kapujába. Senki sem zavarta, senki sem támadta. Ki akarta bólintani szögletre a labdát. 
A hollandok nem játszanak nagyobb tempóval, mint egy könnyed edzőmérkőzésen, így ellenben percek óta sikerült tartani az eredményt. 
A magyar csapat újoncot avatott, Nikolics Nemanja váltotta Németh Krisztiánt. Egy perccel később belekapott egy labdába öt méterre a kaputól - majdnem góllal debütált. 
Végeredmény Koppenhágában: Dánia-Olaszország 2-2. A már továbbjutott vendégek a 90. percben egyenlítettek. Ha nincs Aquilani gólja a dánok már készülhetnének a pótselejtezőre, kedden nyilván nyernek otthon a máltaiak ellen. Így a bolgárok odaérhetnek a második helyre, ha legyőzik Szófiában a cseheket. Costin Lazar góljával a románok 4-0-ra vezetnek Andorrában, vélhetően ez lesz a végeredmény.
Amszterdamban Rafael van der Vaart szabadrúgása után a labda megpattant Vanczák Vilmoson, a magyar hálóba. 7-1. De még nem volt vége: Arjen Robben szabadrúgásból beemelte a labdát a kapuba. Történe legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar válogatott - holtversenyben. A korábbi precedensek: Magyarország-Anglia 0:7 (1908. június 10.), Nagy-Britannia amatőr-Magyarország 7:0 (1912. június 30.), Németország-Magyarország 7:0 (1941. április 6.). Meg most 1-8. 

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×