eur:
389.11
usd:
361.37
bux:
68427.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Guardiola miatt mehet biztosra Manchesterben a Bayern?

A Manchester City és a Bayern München mérkőzése jelenti a mai BL-szerda slágerét. Manuel Pellegrini és Pep Guardiola, a két edző régi ismerősök...

A D-csoportban a City hazai pályán fogadja a címvédőt, amelynek legutóbbi angliai kirándulása jól sikerült, legyőzte tavasszal az Arsenalt. A City a tavalyi csoportkörben is találkozott német csapattal, hazai pályán sem tudott nyerni a Borussia Dortmund ellen. A két edző, Pellegrini és Guardiola 2008 és 2011 között nyolc bajnoki mérkőzésen találkozott (a chilei volt a Villarreal, a Real Madrid és a Málaga edzője is, a katalán csak a Barcelonát irányította), Pellegrini egyszer sem tudott nyerni. A csoport másik mérkőzésén a CSZKA már este hatkor fogadja a cseh Plzent. Érdekes, hogy nem Moszkvában, hanem Szentpéterváron rendezik a találkozót.

Az A-csoportban a Sahtar a Manchester Unitedet fogadja. Az ukránok eddig még soha nem kaptak ki otthon angol csapattól a BL-ben. Ugyanakkor David Moyes együttesére ráférne a javítás, nem, ami a BL-szereplést, hanem ami az általános képet illeti. Robin van Persie játéka kétséges. A csoport másik találkozóján a Bayer Leverkusen és a Real Sociedad összecsapásán két, az első találkozóját elveszítő csapat találkozik. A németek az esélyesek.

A B-csoprotban a Juventus és a Galatasaray mérkőzését Kassai Viktor vezeti. A török csapat élén ezen a találkozón mutatkozik be Roberto Mancini. A Real Madrid Gareth Bale nélkül fogadja a csoport leggyengébb tagját, a dán FC Köbenhavnt.

A C-csoportban a Benfica gyenge bajnoki rajtja ellenére abban reménykedik, meg tudja ismételni két évvel ezelőtti párizsi eredményét. (Akkor 1-1-re végzett, s továbbjutott az Európa Ligában.) A PSG-ben Thiago Silva, Alex és Pastore játéka is kétséges. Az Anderlechtben egy még nem egészen 17 éves fiú, Youri Tielemans is kezdeni fog Megyeri Balázs Olympiakosza ellen.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester United (angol) 20.45
Bayer Leverkusen (német)-Real Sociedad (spanyol) 20.45
B csoport:
Juventus (olasz)-Galatasaray (török) 20.45
Real Madrid (spanyol)-FC Köbenhavn (dán) 20.45
C csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 20.45
Anderlecht (belga)-Olympiakosz (görög) 20.45
D csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Viktoria Plzen (cseh), Szentpétervár 18.00
Manchester City (angol)-Bayern München (német) 20.45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×