eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Most sem tudott győzni a Fradi a Megyeri úton

Az Újpest és a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott egymással a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

Ez volt a két együttes 210. bajnoki összecsapása, a vendég ferencvárosiak 2000-ben nyertek utoljára a Megyeri úton.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Újpest FC-Ferencváros 1-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Vasiljevic (82., 11-esből), illetve Grúz (21.)
sárga lap: Nagy P. (16.), Eninful (37.), Lipták (80.), illetve Jovanovic (16.), Grúz (76.), Pölöskey (90.)
piros lap: Grúz (81.)

Újpest FC:

Balajcza - Pollák, Mihajlovic, Lipták, Nagy P. (Kiss Z., a szünetben) - Vasiljevic, Eninful, Proesmans, Barczi (Kovács D., 73.) - Balogh B. (Zamostny, 63.), Remili

Ferencváros:

Jova - Beliczky, Jovanovic, Sváb, Otten (Kulcsár D., 69.) - Klein, Fülöp N. (Lisztes, 76.), Grúz, Junior - Pölöskey, Simic (Zsivóczky N., 74.)

Teltház előtt rendezték a rangadót, csak a biztonsági okok miatt lezárt szektorok maradtak üresek. Eleinte mindkét csapat számára a biztonság volt az elsődleges, az újpestiek eközben többet kezdeményeztek, a ferencvárosi próbálkozások viszont veszélyesebbek voltak. A 21. percben Grúz Tamás egy szöglet után vezetéshez juttatta a vendégcsapatot, amely a folytatásban növelhette volna előnyét, de két nagy helyzetet is kihagyott. A dobálózó FTC-szurkolók miatt egy percig állt a játék.

A második félidő elején is egyperces kényszerszünetet kellett tartani, mert az újpesti drukkerek fáklyákat gyújtottak a lelátón, ráadásul az egyikkel célba vették Jova Leventét. Bár a Ferencváros kapusát végül nem találták el, a lángoló pirotechnikai eszköz a tizenhatoson belül landolt.

A felfokozott lelátói hangulat nem ragadt át a játékosokra, a támadókedv alaposan visszaesett az első félidőhöz képest. Szinte kizárólag mezőnyjáték zajlott a pályán, húsz perc elteltével aztán az Újpest elszalasztott egy nagy egyenlítési lehetőséget. A folytatásban is a házigazdák voltak aktívabbak, de úgy tűnt, nem járnak sikerrel a gólszerzést illetően. Grúz Tamás szabálytalansága azonban kiállítást és tizenegyest ért, Dusan Vasiljevic pedig értékesítette a büntetőt, ezzel egyenlített az Újpest. A hazaiak a hajrában nagy erőket mozgósítottak a győzelem megszerzéséért, több nagy helyzetet is kidolgoztak, Jova bravúrjaival tartani tudta a döntetlent az FTC.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×