eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gólzsákok és felfedezettek a BL álomcsapatában

Befejeződött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre, a Goal.com szakportál pedig összeállította az ősz álomtizenegyét.

Manuel Neuer

A Schalke német válogatott kapusa mindössze három gólt kapott a csoportmeccsek során. Helyezkedési hibái még vannak, de a lövések hárításában a legjobb.

Darijo Srna
A Sahtar Donyeck horvát védője háromszor is bekerült a hét csapatába, ez rajta kívül még két játékosnak sikerült. A jobb oldali hátvéd kulcsembere az ukrán csapatnak, a donyeckiek továbbjutásáért is sokat tett.

Nemanja Vidic
A Manchester United egy gólt kapott a hat csoportmeccsen, ennél nagyobb dicséret pedig nem is kell a védelem oszlopának. A szerb játékos különösen a Valencia elleni két találkozón nyújtott kiemelkedőt.

Ricardo Carvalho
A csoportkör legjobb védőjének tartja a Goal.com. A Real Madrid ötször nem kapott gólt, pedig az egyik legnehezebb csoportban szerepelt.

Michel Bastos
A brazil védő három gólt is szerzett a csoportkörben, ezzel sokat tett a francia együttes továbbjutásáért.

Michael Essien
A Chelsea középpályájának motorja, fontosságát jól jelzi, hogy sérülése után kezdett gyengélkedni a londoni együttes.

Claudemir
A 22 éves brazil középpályás a BL egyik nagy felfedezettje. A Köbenhavn futballistája gólt szerzett a Barcelona elleni hazai meccsen, és sokat tett azért, hogy dán együttes is legyen a nyolcaddöntőben.

Gareth Bale

Õsszel figyelt fel tehetségére egész Európa, és már sztárcsapatok hívják. A Tottenham walesi szélsője négy góllal zárta a csoportkört, és különösen emlékezetes teljesítményt nyújtott a címvédő Inter elleni találkozókon. A San Siróban mesterhármast ért el, hazai pályán pedig szintén csapata legjobbja volt. Emlékezetes, ahogy rendre átjátszotta a világ egyik legjobbjának tartott Maicont.



Lionel Messi

Nincs álomcsapat az argentin aranylabdás nélkül. A Barcelona játékosa hat gólt szerzett a BL-ben és többet előkészített, kulcsszerepe volt abban, hogy a katalánok simán nyerték meg csoportjukat.



Mario Gomez

A Bayern München csatára újjászületett erre a szezonra, és szintén hat gólnál tart. Több meccsen egyedül vitte a hátán a tavalyi döntőst.



Samuel Eto'o

A BL gólkirálya sem maradhat ki a csapatból, hét gólnál jár a kameruni támadó. Ha Eto'o nincs ilyen jó formában az első négy meccsen, a címvédő könnyen gondban találhatta volna magát.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×