eur:
389.41
usd:
363.36
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Huszti Szabolcs szerint "hülyítés" zajlik a válogatott körül

Huszti Szabolcs csütörtökön közleményben jelezte: nem rokonszenves neki a magyar labdarúgó-válogatottnál kialakult légkör. Véleménye szerint a nemzeti csapat körül "hülyítés" folyik.

Huszti Szabolcs nyílt levelét a Nemzeti Sport internetes oldala közölte. Az 51-szeres válogatott játékos egyebek mellett arról írt, hogy " mindig híve volt a pozitív hozzáállásnak, éveken át hangoztatta, hogy az eredményhez szüksége van a válogatottnak a szurkolók és a média felől érkező támogatásnak. Ami azonban most zajlik, annak köze nincs a realitáshoz. Az hülyítés. Az nevetséges" - fogalmaz.

Huszti Szabolcs úgy véli, "Simán kikapunk Svédországban, de dicsérjük az első félidőt, miközben momentumunk sincs - a házigazdáknak pedig ziccerei egymás után."

"A meccset közvetítő riporter dicshimnuszokat zeng a produkcióról, egekbe emel játékosokat, a stúdióban ülő szakkommentátorok pedig fényezik az edzőt és fejlődésről beszélnek. Szerencsével, kínkeservesen megverjük Moldovát és elégedetten értékelünk" - áll a levélben.

A futballista kitért a nyáron leváltott korábbi szövetségi kapitány, a holland Erwin Koeman munkájára is. Leírta, hogy tavaly mindenki természetesnek vette a moldávoknál "nagyobb erőt képviselő Albánia" hazai és idegenbeli legyőzését.

"Persze, tiszta sor, hogy egy külföldi trénernek nehezebb elfogadtatni magát egy idegen országban, de Koemant végig bírálták, s most, hogy magyar edzőnk van, most aztán határtalan a türelem" - idézi a közlemény Husztit, aki kijelenti: "Mem fog visszatérni az NB I-be, nem igazol a Videotonba, hogy sztenderd válogatott lehessen."

Az orosz Zenit légiósa minden magyar futballistának azt tanácsolja, amint adott a lehetőség, azonnal igazoljon el Magyarországról, mert hatalmas a különbség a hazai és a külföldi labdarúgás között.

"Azt hiszem, mindezt alátámasztja, hogy a Vidit egy Maribor simán kiejtett az Európa Liga selejtezőköréből, a Basel pedig könnyedén átgázolt a Debrecenen a Bajnokok Ligájában - hogy csak a jelenlegi állapotokra mutassak rá."

Huszti szerint arra nincs magyarázat, hogy amikor korábban távozott a válogatott edzőtáborából, féléves eltiltást kapott a szövetségtől, miközben Gera Zoltánt "nagy csinnadrattával hívta vissza az MLSZ - miután csapatkapitányként otthagyta Dániában a társaságot."

A miskolci születésű labdarúgó, aki kedden jelezte, hogy egyelőre nem kíván Egervári Sándor csapatában szerepelni, a közleményben azt írta: nem hirtelen felindulásból határozta el, hogy lemondja a válogatottbeli szereplést.

Huszti elmondta a szövetségi kapitánynak: a jövőben a Zenitre kíván koncentrálni, ott kiharcolni, hogy stabil csapattag legyen - ezzel pedig megkönnyíti az ő dolgát is, nem kell, hogy számoljon vele a kerethirdetéseknél, nem kell, hogy megmagyarázza, mi az oka a mellőzésének...

A középpályás "nem szeretné, ha döntése után lavina indulna el, ugyanakkor azon sem lepődne meg, ha a jövőben más is felállna."

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×