eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla

Overdose önkívületbe hozta a lósport híveit

A szaksajtó önkívületben Overdose miatt - fogalmaz az egyik portál. "Csillapíthatatlan az Overdose-mánia! Dózi nem csak a német lapok, de a Paris Turf címlapjára is felkerült" - lelkendezik a PannoniaOverdose.hu. Overdose miatt a németországi versenyre vasárnap két futball-híresség is kilátogat, Günter Netzer és Philip Lahm. Valóban teljes az őrület: a magyar csodaló vasárnap délután élete nagy versenyét futja.

Hogy az európai, és főként a francia lelkesedést tudjuk a helyén kezelni, érdemes figyelembe venni az alábbi tényt: a lósportból Franciaországban nagyobb adóbevételek érkeznek az államkasszába, mint az autóipar révén. (Ez így volt a válság előtt is.) Franciaországban önálló televíziócsatorna szakosodott a lósportra, az Equidia közvetíti Overdose németországi futamát is, amúgy mintegy 40 tudósítóval dolgoznak állandóan.

A lovakhoz köthető sportfogadás közismerten kiemelt ügy Angliában, és fontos szerepe van például Németországban, vagy Itáliában is. Overdose tehát jelenleg a magyar országimázs fontos elemének is tekinthető...

Overdose-mánia

Nem túlzott Mikóczy Zoltán, amikor péntek este azt mondta, szinte belefulladnak az őket övező szeretetbe, és ugyan a nemzetközi sajtónak adott nyilatkozataiban is óva int mindenkit attól, hogy lovát előre győztesnek kiáltsák ki, az Overdose-mánia csak nem szűnik, sőt! Eképpen tudósít a helyszínről a PannoniaOverdose.hu, hozzátéve, hogy már a francia lóverseny-napilap, a Paris Turf is címlapon foglalkozik Dózival.

A magyar csodaló - a németek nevezték el így - szerepel a Sport Welt pénteki számának borítóján, belül pedig egy egész oldalon foglalkoznak vele, mint összes többi riválisával együttvéve.

A helyi napilap, a Badisches Tagblatt sportmellékletének első oldala is vele indul, és Overdose-zal reklámozzák az idei Baden-Baden Nagyhét ingyenes terjesztésű reklámkiadványát, ami városszerte minden üzletben, vendéglőben és sörözőben megtalálható.

A lovas is nyerő

Lovasa, Christophe Soumillon szombaton a francia Clairefontaine-ben versenyzett, és egy 2400 méteres Listed kategóriájú futam, a Prix Yves Lalleman megnyerésével hangolt a vasárnapi versenynapra. A televíziónézők őt kétszer is láthatják, hiszen az Overdose futamát közvetlenül megelőző, Listed kategóriájú Preis der Casino Baden-Baden-t is élőben közvetíti a Sport M, amiben az esélyes Rubianát lovagolja. A PannoniaOverdose.hu információi szerint Soumillon az éjszakát ugyan még francia földön, de Baden-Badentől csupán 50 kilométerre, Strasbourg-ban töltötte.

A legnagyobb német lóverseny-bukméker, a RaceBets.com oddsai ismét változtak, Overdose győzelmére mától csak 2,4-szeres pénzt fizetnek. Mögötte már Amico Fritz és Smooth Operator következik egyaránt 6-szoros, majd War Artist 9-szeres, és Triple Aspect 10-szeres szorzóval.

Sőt, már külön fogadási lapot nyitottak Overdose szereplésére. Eszerint, 2,7-szeres pénz ér, ha helyezetlenül végez, 3,7-szerest, ha több mint 3 hosszal nyer, 3,5-szöröst, ha kevesebb mint 3 hosszal nyer, 5,5-szöröst, ha második, és ugyanennyit, ha harmadik - közli a PannoniaOverdose.hu.

Overdose az igazi sprinterkirály!

A hét folyamán Sean Gollogy szakíró egy igen merész írást publikált Anglia egyik legrégebbi, több mint 100 éves hetilapjában, a Racing and Football Outlook-ban - számolt be az OverdoseOnline.hu. Így szól az angol értékelés:"Sole Power győzelme a Nunthorpe Stakesben rámutatott arra, milyen nyitott is az 5f (1000 méteres) sprint mezőny - idézi a honlap a szerzőt. - Starspangledbanner jobb hosszabb távon és a többiek hasonlók egymáshoz, nincs kimagasló köztük. Viszont van egy elfeledett ló, egy veretlen ló, egy várakozó sprintkirály - bizonyosan őt várja az 1000 méteres táv trónja, és ez nem más, mint Overdose. A Budapesti puskagolyó, akit megfosztottak Prix de l' Abbaye győzelmétől 2008-ban a franciák, és akit betegség sújtott régóta, győzelemmel vágtatott vissza a színre Budapesten, az 1000 méteres távot figyelemreméltó 56,4 másodperces idővel futva. Amikor "megnyerte" az Abbeye-t, egy ló sem vetekedhetett a magyar Overdose-al. Bizonyosan ő lesz a legjobb tipp idén az Arc-on, lehet kezdeni félretenni!"

Az OverdoseOnline, a ló rajongói klubjának fóruma, arról is tudósított a napokban, hogy Overdose miatt igen illusztris vendégekre lehet számítani a vasárnapi versenynapon Németországban. Jelezte részvételét a német futball válogatott csapatkapitánya Philip Lahm, és az élő legenda, a 37-szeres válogatott Günter Netzer is. Mindketten kimondottan Overdose miatt látogatnak ki a pályára.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Equidia, a ZDF, az SWR, és az R. TV Karlsruhe is élőben közvetíti a 140. Goldene Peitsche futamát. A német szaksajtó továbbra is önkívületben Overdose miatt - összegzi a portál, megjegyezve, hogy a German Racing is kétrészes írást közöl a már életében legendává vált Overdose-ról.

Az OverdosOnline.hu véleménye szerint a nagy verseny befutója így alakul majd: Overdose - Triple Aspect - War Artist - Amoco Fritz - Smooth Operator.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×