INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kihagyni a kihagyhatatlant - videón a futball legnagyobb rontásai

Infostart / InfoRádió
Mi a közös Cristiano Ronaldo aranylabdás labdarúgóban és Diana Ross énekesnőben? Mindketten kihagyhatatlannak tűnő helyzetben rontottak a futballpályán. A Daily Mirror alapján összegyűjtöttük a legelképesztőbb hibákat a kapu előtt.

Kezdjük az összeállítás legismertebb szereplőjével, Cristiano Ronaldóval. A portugál támadó még 30 méterről is képes gólt szerezni, ezért meglepő, hogy három méterről, szinte üres kapura hibázni tudott.


Az aranylabdás játékos még a Manchester United játékosaként, a Sheffield United elleni találkozón Giggs átadása után lőtte perdítette a labdát. Csapata így is győzni tudott 2-1-re, így nem kellett szembesülnie Sir Alex Ferguson haragjával.

A legfrissebb és egyik legnagyobb hibát az észak-amerikai bajnokságban lehetett látni. A Kansas City támadója, Kei Kamara a Los Angeles Galaxy ellen a gólvonal előtt pár centiméterrel nem találta el a labdát, a lendülettől elesett, és végül kezével sodorta be a játékszert a kapuba. A gólt természetesen nem adták meg, amit a támadó csodálkozással fogadott.

{{video:http://youtube.com/v/w5j3203LC3k}}


Diana Ross az 1994-es labdarúgó-vb megnyitóján egy dal eléneklése után próbálta bevenni a kaput, ám körömcipőjében csúnyán mellé lőtt. Az eset amiatt lett kínosabb, hogy a szervezők ettől függetlenül összedöntötték a kaput, mintha az énekesnő hálószaggató gólt szerzett volna.Nem lehet büszke teljesítményére a Dinamo Zagreb játékosa, Ilija Sivonjic sem, aki a gólvonal előtt néhány centivel állította meg a labdát a gól helyett.

{{video:http://youtube.com/v/QIa8UZ1S7yM}}


Óriási lehetőséget hagyott ki Chris Iwemulo a Skócia-Norvégia válogatott meccsen. A támadó egy beadásra érkezett jó ütemben, de három méterről is mellé tudta lőni a ziccert.A Coventry City stadionjában, a Ricoh Arenában egy amatőr meccsen sikerült három méterről fölé lőni egy kapufáról kipattanó labdát, míg egy ennél is nagyobb ziccert rontott egy dél-amerikai pályán: a csatár a kapus mellett már elvitte a labdát, majd egy méterről ahelyett, hogy szépen bebelsőzte volna a hálóba, izomból a felső lécre vágta azt.

{{video:http://youtube.com/v/mdUoN5RWduo}}


Szintén az ész helyett az erő alkalmazása járult hozzá Rocky Baptiste, egy angol amatőr ligában szereplő csatár hibájához. A játékos kicselezte a kapust, de egy méterről, a kapu torkából mellé vágta a labdát.

{{video:http://youtube.com/v/nvYOA4BXIqk}}


A végére pedig egy klasszikussá vált hiba: 1992-ben Ronny Rosenthal, a Liverpool játékosa az Aston Villa ellen szépen játszotta tisztára magát, ám nyolc méterről a lapos lövés helyett nagy gólt akart szerezni, ám a felsőlécet találta telibe.

A címlapról ajánljuk