INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Két rendőri vezetőt felelősségre vonnak a Fradi-ügy miatt

InfoRádió / MTI
Fegyelmi eljárást indult két rendőri vezető ellen a szombati Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzésen történtekkel összefüggésben. Ezt az igazságügyi és rendészeti miniszter közölte a kormányszóvivői tájékoztatón. Draskovics Tibor hozzátette: a helyszínen súlyos bűncselekményt elkövető szurkolókat szintén felelősségre vonják.

Jelenleg a helyszínen készült videofelvételeket elemzik a rendőrök, ez alapján hallgatják ki azokat, akik részt vettek a rendbontásban.

Draskovics Tibor az ügyben elrendelt belső vizsgálat eredményére hivatkozva azt mondta: a rendőrség megfelelő létszámban biztosította a mérkőzést, az előkészítés során helyesen járt el és jól kezelte a kialakult helyzetet, de hiányoztak azok az intézkedések, amelyek a rendzavarásban részt vevők azonosításához, előállításához kellettek volna. A miniszter - a holnapra tervezett Ferencváros-meccsre utalva felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség megtilthatja egy futballmérkőzés megtartását, ha ezt szükségesnek ítéli.

A szombati Ferencváros-Diósgyőr NB-I-es labdarúgó mérkőzést félbe kellett szakítani, miután zavargás tört ki a Fradi-szurkolók szektorában. A rendbontásban két rendőr könnyebben megsérült.

A címlapról ajánljuk