eur:
389.4
usd:
361.95
bux:
68592.76
2024. május 7. kedd Gizella

Szávay Ágnes és Patty Schnyder is játszik a Római Teniszakadémián

Pénteken a selejtezőkkel megkezdődik a Római Teniszakadémián az év egyik legrangosabb hazai sporteseménye, a 220 ezer euró összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű női torna, melynek első kiemeltje a svájci Patty Schnyder (világranglista 22.) lesz.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a WTA-rangsorban legelőkelőbb helyen (28.) álló magyar játékost, Szávay Ágnest negyedikként emelték ki. A főtáblán mellette még Marosi Katalin lesz ott biztosan a hazaiak közül.

"Hatalmas lehetőség ez Magyarországnak, hiszen ilyenkor hét napon keresztül Budapest a tenisz fővárosa - nyilatkozta Márky Jenő versenyigazgató. - Az elmúlt 14 évben nagyon nagy utat járt be a torna, mára pedig a 40 legrangosabb verseny között szerepel."

Az egyéni viadal győztese 37 ezer dollárral és 280 világranglista ponttal gazdagodik majd, utóbbi annyit ér, mintha valaki a négy közé jutna a Roland Garroson.

Szávay Ágnes, wimbledoni búcsúját követően szeretne jó játékkal bizonyítani a magyar szurkolóknak:

"Úgy érzem, idén remekül sikerült a salakpályás szezonom, ráadásul szeretek is ilyen borításon játszani, hiszen gyerekkorom óta ezen készülök. Hétfőre százszázalékosan át tudok majd állni."

A magyar játékos elmondta: nincsenek konkrét céljai a tornán, mindig a soron következő mérkőzésre szeretne összpontosítani, de a tavalyinál mindenképpen jobb eredményt szeretne elérni, mert akkor már az első fordulóban búcsúzott.

Szávay ezúttal a párosküzdelmekre is koncentrál, húga, a mindössze 15 esztendős Blanka oldalán lép majd pályára:

"Életünkben először játszhatunk majd együtt, ezzel pedig egy gyerekkori álmunk válik valóra. Blanka nagyon ügyes, jól teniszezik, de persze szoknia kell majd a légkört, amely egy ilyen tornán van."

A sajtótájékoztatón Szávay további egy évvel meghosszabbította szerződését egyik szponzorával, a tornát is támogató GDF Suez energiaipari céggel.

A rendezők új stadionnal, a női sorozatot szervező WTA hivatalos szabályainak megfelelő, több mint 3000 néző befogadására alkalmas létesítménnyel várják a szurkolókat. Az új arénát július 12-én Asbóth Józsefről, az 1940-es évek legeredményesebb magyar teniszezőjéről nevezik el.

Az eseményt a Sport Televízió, valamint az M1 is élőben közvetíti, a világon pedig 24 ország veszi át az adást. A bérletekhez 3600 és 6400 forint közötti áron lehet hozzájutni a lottózókban, a helyszínen, valamint a Ticket Express jegyirodáiban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×