eur:
400.36
usd:
367.33
bux:
74493.99
2024. október 15. kedd Teréz

Az amerikaiak vetettek véget a spanyol hódításnak - videó

Az Egyesült Államok válogatottja óriási meglepetésre 2-0-ra nyert az Európa-bajnok spanyolok ellen a Dél-Afrikában zajló labdarúgó Konföderációs-kupa elődöntőjében. A hispánoknak 35 meccses veretlenségi és 15 meccses győzelmi sorozata szakadt meg. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem jön létre az álomdöntő, a brazil-spanyol összecsapás.

Bob Bradley, az amerikaiak szövetségi kapitánya szavatartó ember - a mérkőzés előtt azt mondta, tudja, miként lehet legyőzni a spanyol válogatottat, és csapata utasításait betartva be is masírozott a torna fináléjába.

A meccs spanyol rohamokkal indult, de az amerikaiak sem ijedtek meg, és leginkább távoli lövésekkel veszélyeztettek. Torres és Villa őrzése komoly gondot okozott a tengerentúliaknak, így meglepetést keltett, hogy a 27. percben mégis ők szereztek vezetést: Ramos és Capdevila hibája után az éppen Spanyolországban, a Villarrealban légióskodó Jozy Altidore lőtt Casillas kapujába.


Villa gyorsan egyenlíthetett volna, de közelről fölé lőtt, a másik oldalon pedig Dempsey fejelt mellé. A szünet előtt még Howard védte bravúrosan Torres lövését.

A második játékrészt nagy elánnal kezdte Vicente del Bosque együttese, főleg Villa volt elemében, de egyenlíteni nem tudott. Ahogy fogyott az idő, úgy kezdett egyre kétségbeesettebben próbálkozni a spanyol armada, ám Ramos távoli lövése az amerikai kapuson nem fogott ki.

A kitámadó spanyolok ellen aztán újabb gólt szerzett az Egyesült Államok a 74. percben, ezzel eldöntve a mérkőzést: a végig rendkívül aktív Donovan beadása után Dempsey reagált leggyorsabban rkezett, és a védők között a hálóba lőtt.

Torreséken az sem segített, hogy a hajrában emberelőnybe kerültek, miután a szövetségi kapitány fiát, Michael Bradley-t kiállították. A spanyol együttes az utolsó pillanatig próbált támadni, de játékából ezúttal hiányzott a gyorsaság és a váratlan húzások, így ziccert nem tudott kialakítani Howard kapuja előtt.

A spanyoloknak 35 meccses veretlenségi és 15 meccses győzelmi sorozata szakadt meg. Előbbi azt is jelenti, hogy nem tudták megdönteni a brazilok rekordját, a csúcsbeállítással be kell érniük Xaviéknak.

A csütörtöki elődöntőben Brazília Dél-Afrikával találkozik. A döntőt és a bronzmeccset vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×