eur:
388.35
usd:
360.92
bux:
68778.79
2024. május 9. csütörtök Gergely

Megnyílt a telki edzőközpont

Szombaton hivatalosan megnyílt a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontja. Az ünnepségen Joseph Blatter, a nemzetközi, Michel Platini, az európai, illetve Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke, valamint Nikházy Márk U20-as válogatott játékos vágta át a nemzeti színű szalagot.

A beruházás összértéke közel hárommilliárd forint volt, és a 2007 áprilisi alapkőletételt követően bő két év alatt valósult meg. A központban - amelynek létrejöttét a FIFA és az UEFA is támogatta anyagilag - három nagypálya, valamint a futsalosoknak egy kézilabdapálya, továbbá egy szálloda áll rendelkezésre, de a létesítmény a "hagyományos" futballisták mellett edzéslehetőséget biztosít a strandlabdarúgók és lábteniszezők számára is.

A meghívott vendégekre - köztük Erwin Koeman szövetségi kapitányra és testvérére, az egykor szintén kiváló futballista Ronaldra, valamint Frank Rijkaardra - egyöntetűen mély benyomást tett a hivatalosan Globall Football Park and Sporthotel nevet viselő edzőcentrum, Platini pedig azt mondta, hogy "Ez a központ kitűnő alapot jelent a további fejlődéshez, melynek révén Magyarország ismét futball nagyhatalommá válhat".

A megnyitót megelőző sajtótájékoztatón Blatter dicsérte a magyar labdarúgást és a telki komplexummal kapcsolatban megjegyezte, hogy szerinte egy tízmilliós országtól ennek megvalósítása hatalmas dolog. Egyben hivatalosan is bejelentette, amit pénteken, Bajnai Gordon miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után már tudni lehetett, nevezetesen azt, hogy a FIFA Puskás-díjat alapít, melyet először a jövő januári hagyományos gálán adnak át.

Kisteleki a létesítmény fenntartásáról beszélt, bár éves költségeket nem árult el:

"Ennek a komplexumnak a létrehozása hosszú távon megéri a befektetést a szövetségnek. Az állam nem vett részt a megvalósításban, s az üzemeltetésében sem fog. Az egész edzőközpont az MLSZ százszázalékos tulajdonában van" - mondta.

A telki központ első hivatalos rendezvénye a vasárnap 10 órakor kezdődő MLSZ-közgyűlés lesz.

Címlapról ajánljuk

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×