eur:
388.95
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Egygólos előnyt szerzett a Man United a BL-elődöntőben

Hazai győzelmet hozott az Old Traffordon a Manchester United és az Arsenal BL-elődöntője. A 16. percben Carlos Tévez nagy helyzete után Manuel Almunia bravúrral védett. A szöglet után azonban John O'Shea megszerezte a vezetést. Több gól nem esett, a Man United egygólos előnnyel várhatja a jövő keddi visszavágót.

Sir Alex Ferguson nem tartotta magát az előzetes ígéretéhez. Dimitar Berbatov nem került be a kezdő csapatba, így mégsem négy csatárral támadott a Man United. Persze, a három még így is többséget jelentett az Arsenal egyetlen vérbeli támadójával, Emmanuel Adebayorral szemben.

Az összeállítások. Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidics, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson - Ronaldo, Rooney, Tevez. Cserék: Foster, Berbatov, Giggs, Scholes, Park Dzsi Szung, Rafael, Evans.

Arsenal: Almunia, Sagna, Silvestre, Toure, Gibbs - Diaby, Song, Walcott, Fabregas, Nasri - Adebayor. Cserék: Fabianski, Eduardo, Denilson, Ramsey, Djourou, Bendtner, Eboue.

Az első negyedóra mezőnyjátékkal telt el. A man United "alakította" a Barcelona, az Arsenal a Chelsea szerepét. Ám a katalánok nem tudták kedden gólra váltani a fölényüket, nem úgy, mint a Man United szerda este.

Carlos Tévez kiverekedte a labdát, majd kitette a jobbhátvéd helyére, John O'Shea-nek. A visszakapott labdát 9 méterről tisztán lőhette kapura, Manuel Almunia nagy bravúrral védett.

A szöglet után azonban Michael Carrick labdája, egy Arsenal-védőről ismét John O'Shea elé került, aki kilenc méterről kíméletlenül a hálóba vágta.

Az Arsenalt láthatóan megfogta a gól, játékosai nehezen találtak magukra. A Man United nagy fölényben játszott. Igazi gólhelyzetre azonban közel egy újabb negyedórát kellett várni. Akkor Tévez beadása után Cristiano Ronaldo hét méterről tisztán fejelhetett, Almunia megint nagy bravúrral védett.

A félidő nem hozott újabb gólt, 1-0-val mentek pihenni a csapatok. A második félidőre nem változott a játék képe. A Man United fölényben játszott, de nem tudott újabb gólt szerezni. Veszélyes ösvényen jár Sir Alex csapata. E találkozón nem fenyegeti veszély a győzelmét, de lesz még visszavágó is.

Sir Alex Ferguson sem volt elégedett a látottakkal: a második félidő közepén beküldte Ryan Giggset és Dimitar Berbatovot is a pályára. A vasárnap az Év játékosának választott Giggs a 800. mérkőzésén szerepel a Manchester Unitedben. A lecserélt Tévezt és főleg Andersont vastaps kísérte le a pályáról.

A 79. percben Giggs kiugrott, elvitte Almunia mellett is a labdát, majd az üres kapuba passzolt. Az asszisztens jelzésére a játékvezető les miartt nem adta meg a gólt. Ferguson majdnem felrobbant a méregtől - de a bíró jól ítélt.

A hajrára Arsene Wenger beküldött még egy csatárt (a brazil-horvát Eduardót), de le is vitt egyet, Adebayort. Az Arsenalnak alighanem jó volt az eredmény, vagy legalábbis nem annyira rossz, hogy nagy kockázatot vállaljon miatta.

Ki is húzta 0-1-gyel, így a jövő keddi visszavágón nem esélytelen arra, hogy kiejtse a címvédőt.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×