eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Mindenkit elkápráztattak a magyar szurkolók a hoki vb-n"

Nem láttak még a magyarhoz fogható szurkolótábort jégkorong-világbajnokságon - mondta az InfoRádiónak Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Hozzátette: ha a magyar együttes a svájci vb csoportkörében ma legyőzi a fehéroroszokat, az nagyobb siker lenne, mint a tavalyi feljutás.

Mindenkit elkápráztattak a magyar szurkolók a svájci jégkorong-világbajnokságon - mondta az InfoRádiónak a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Kovács Zoltán kiemelte: a szervezőknek és a nemzetközi szövetségnek is az volt a véleménye, hogy világbajnokságon ilyen drukkerek még nem láttak, fantasztikusan buzdították a magyar együttest.

A pénteki, szlovákok elleni meccsen és a találkozó előtt történtek miatt figyelmeztették a magyarokat, de vasárnap, Kanada ellen már nem volt semmilyen atrocitás - közölte a főtitkár, aki hozzátette: még az egyik sokat megélt kanadai hokis is azt mondta, a magyar drukkereket elfogadná, mivel a 9-0-s vereség után is ünnepelték a csapatot.

Ma délután negyed 5-kor Fehéroroszország ellen játssza utolsó csoportmeccsét Pat Cortina szövetségi kapitány együttese, és amennyiben a rendes játékidőben győz, bejut a középdöntőbe, vagyis biztosan bennmarad.

Kovács Zoltán szerint kiváló kapusteljesítménnyel, egységes, zárt védekezéssel és jó kontrázással lehet esélye a magyar válogatottnak a két NHL-essel felálló fehéroroszok ellen. A győzelem nagyobb siker lenne, mint a tavalyi feljutás - tette hozzá.

A fehéroroszok történetük legnagyobb sikerét a 2002-es Salt Lake City-i olimpián aratták, amikor a svédek legyőzése után elődöntőt vívhattak, és végül negyedikek lettek. Most a legjobb hét között szeretnének végezni. Szövetségi kapitányuk a kanadai Glen Hanlon, aki edzőként és kapusként is megfordult az NHL-ben.

A két együttes eddig kilencszer találkozott, és a magyarok erejéből egyetlen egy döntetlenre futotta - igaz, a 2003. februári 4-4-et Minszkben, vagyis a rivális otthonában érte el a gárda.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×