eur:
390.94
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fogadkoznak a hokisok: "Nem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára"

A svájci világbajnokságot pénteken kezdő magyar jégkorong-válogatott szerda este utolsó barátságos mérkőzésén az orosz együttes ellen lép pályára. Énekes Lajos, a nemzeti csapat másodedzője az InfoRádiónak azt mondta: ha a válogatott a saját játékát tudja játszani, akkor jó eredményeket érhet el.

Ma este a világbajnoki címvédő oroszok ellen játssza utolsó felkészülési meccsét a magyar jégkorong-válogatott a svájci vb előtt. A napok óta a svájci Sierre-ben készülő együttes másodedzője, Énekes Lajos az InfoRádiónak azt mondta: kiváló körülmények között edzhetnek, a csendes kisvárosban semmi sem vonja el a játékosok figyelmét a nagy megmérettetés előtt.

A tréner szerint a játékosok jól dolgoznak, és "mindenki érzi a súlyát annak, hogy hova kerültünk". Hozzátette: izgulnak a szerdai meccs előtt, nem sokan játszottak még az oroszok ellen.

"Nem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára" - ígérte meg Énekes Lajos, aki szerint, ha a válogatott a saját játékát tudja nyújtani, akkor már jól játszottak, persze kérdés, ez mire lesz elég az oroszok ellen, illetve majd a csoportmeccseken, ahol Szlovákia, Kanada és Fehéroroszország lesz az ellenfél.

A címvédő oroszok elleni meccs segíthet felvenni a ritmust a világbajnoki rajt előtt, valamint meg lehet tapasztalni azt, mi vár a csapatra - mondta a másodedző,

Énekes Lajos hangsúlyozta: a vb-n már egy meccs megnyerése bravúrnak számítana. A csapattal szembeni elvárás az, hogy száz százalékot nyújtson, álljon helyt tisztességesen, de lehet, hogy ez még nem lesz elég a győzelemhez.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×