eur:
389.28
usd:
362.07
bux:
68637.67
2024. május 8. szerda Mihály

Az Inter kiütötte a Romát az olasz rangadón

A sztárcsapatok, s az eddig is már csodát tevő újoncok nagy hétvégéje volt a legutóbbi. A korában tapasztaltakkal ellentétben a válogatott mérkőzések hatása miatt "fertőző" FIFA-virusnak nevezett "kórra" ezúttal immunis volt a két spanyol, s a négy angol sztárklub is. Ismét nyert az Inter, a Bayern,s a Milan is. Tovább tart a Hoffenheim és a Hull City nagy menetelése.

Miért is kellene legjobb összeállításában játszania a Chelsea-nek? Tartalékosan is jobb a legtöbb vetélytársánál. A Middlesbrough-nál, például, biztosan.

A Kékek Petr Cech, Ricardo Carvalho, Ashley Cole, Didier Drogba, Joe Cole, Michael Ballack, s tulajdonképpen a csak a hajrára beszálló Deco nélkül is egy sima ötöst lőttek a Borónak. Kalou első találata még szerencsésnek minősíthető, de Belletti és Lampard gólja az idény legszebbjei közé tartozott.

A Liverpool a vártnál nehezebben szerezte meg a három pontot a lelkes és jól játszó Wigan ellen. Amr Zaki, a kék-fehérek egyiptomi gólzsákja duplával, köztük egy ollózásos találattal jelezte, az ősz egyik legjobb formában lévő csatára a Premier League-ben. A Pool szerencséjére akadt egy hasonlóan jól teljesítő csatár Vörösben is: Dirk Kuyt.

A Manchester Unitedet továbbra is a nagy formában lévő Wayne Rooney repíti, aki saját maga szerint is élete legjobb formájában van. Rooney, Cristiano Ronaldo, Berbatov és Nani szerezték a gólokat.

Tovább tart a Tottenham vesszőfutása. Állítólag a hét közben a játékosok fellázadtak a spanyol menedzser, Juande Ramos speciális diétája ellen. Nem segített, mert a csapat még az újonc Stoke-tól is kikapott, s még mindig nyeretlen. Két játékos piros lapot kapott a Spursből, a védő, Vedran Corluka pedig súyos sérülést szenvedett.

Folytatódik a Hull City nagy menetelése: Halmosi Péter csapata a West Ham Unitedet is legyőzte, s sorozatban a harmadik győzelmét aratva továbbra is harmadik a bajnoki táblázaton. A remek középső védő, Michael Turner szerezte. Phil Brown "Tigrisei" az első nyolc fordulóban 17 pontot gyűjtöttek, s ez a második legjobb eredmény, amit újonc csapat elért a Premier League történetében. Halmosi Péter egyébként a 73. percben lépett pályára.

Az Arsenal ugyan a mérkőzés elején hátrányba került az Everton ellen Osman gólja miatt, de aztán jó játékkal fordított. Samir Nasri kiegyenlített, majd Robin van Persie fejelt a kapuba. A csereként beállt Theo Walcott találata már csak a fagylalt volt a süteményen.

Anglia, 8. forduló
Middlesbrough-Chelsea 0-5
Arsenal-Everton 3-1
Bolton-Blackburn 0-0
Fulham-Sunderland 0-0
Aston Villa-Portsmouth 0-0
Liverpool-Wigan 3-2
Manchester United-West Bromwich Albion 4-0
Hull City-West Ham United 1-0
Stoke-Tottenham 2-1
Newcastle-Manchester City (hétfő)
Az élcsoport: 1. Chelsea 20, 2. Liverpool 20, 3. Hull City 17, 4. Arsenal 16, 5. Manchester United 14 (7)Ha színvonalában nem is, de az izgalmakat tekintve óriási mérkőzést vívott egymással az Atlético és a Real Madrid a Vicente Calderón Stadionban. Ruud van Nistelrooy szinte az első támadásból, már a 35. másodpercben megszerezte a vezetést a vendégeknek. (Érdekes, hogy az előző idényben Raúl is a rangadó első percében szerzett gólt.)

Bernd Schuster csapata azonban nem tudta kihasználni sem a lélektani előnyt, sem azt, hogy Perea piros lapot kapott. Nem sokkal később ugyanis Van Nistelrooyt is kiállította a játékvezető, a második félidőben pedig beleerősített az Atlético.

Különösen a csereként beállt Simao volt elemében, végül ő szerezte meg a kiegyenlítő gólt is, a kiencvenedik percben. Ám ezzel még nem volt vége a találkozónak: a 96. (!) percben Higuaín megszerezte a Real győztes gólját.

Továbbra is óriási formában van David Villa. A Valencia csatára két gólt szerzett a Numancia ellen, s egy szabályosat még el is vett tőle a játékvezető. A Kölyök nyolc góllall álla Pichichi-lista élén, a Valencia pedig vezeti a táblázatot.

Az Osasuna 2-1-re kikapott a Sporting Gijón pályáján. Vadócz Krisztián ott volt a benevezett cserejátékosok között, de nem lépett pályára.

Vasárnap este a Barcelona értékes győzelmet aratott a San Mamés Stadionban. A találkozó egyetlen gólját Samuel Eto'o szerezte, aki a leshatárról a legjob ütemben kilépve váltotta látványos gólra Thierry Henry kiváló átadását.

Spanyolország, 7. forduló

Atlético Madrid-Real Madrid 1-2
Espanyol-Villarreal 0-0
Valencia-Numancia 4-0
Málaga-Getafe 2-1
Racing-Deportivo 0-0
Betis-Mallorca 3-0
Valladolid-Recreativo 1-1
Sporting-Osasuna 2-1
Athletic Bilbao-Barcelona 0-1
Almería-Sevilla 0-1
Az élcsoport: 1. Valencia 19, 2. Sevilla 17, 3. Villarreal 17, 4. Barcelona 16, 5. Real Madrid 16Újra lendületben a Milan! A piros-feketék Ronaldinho vezérletével 3-0-ra nyertek. A brazil, akinek a jelek szerint jót tett, hogy nem utazgatott a válogatottal a világbajnoki selejtezőkre, az első gólját büntetőből lőtte, majd akcióból is szerzett egyet.

Utóbbi éppen olyan szép összjáték végén született meg, mint a harmadik, amelyet, ugyancsak Ronaldinho és a második félidőre beállt Kaka közreműködésével, Inzaghi lőtt. A Sampdoria játékosai a találkozó után nagyon mérgesek voltak a játékvezetőre, úgy érezték, Damato ok nélkül ítélt büntetőt, s állította ki az esetnél az addigi periódusban a mezőny egyik legjobbjaként tündöklő Lucchinit.

Nem vitatták, hogy a labda a védő kezére pattant, de úgy ítélték meg, a közeli lövés után a védő nem tehetett erről. A Milanban Ronaldinho mellett a második játékrészre beszállt Kaka, valamint az eltiltott Zambrottát helyettesítő jobbhátvéd, Antonini játszott a legjobban.

Továbbra sem megy a Juventusnak. A torinóiak Nápolyban vendégeskedtek, meglehetősen tartalékos összeállításban. Amauri ugyan megszerezte a számukra a vezetést, de a Napoli, az egyre inkább a klasszisok közé érő, szlovák Hamsik révén kiegyenlített. Aztán nyert is, mert Lavezzi, kihasználva, hogy Knezevic és Salihamidzic összeütközik, megszerezte a győztes gólt.

Claudio Ranierinek nincs biztonságban az állása, sok kritikát kapott a mérkőzés után, mert lecserélte Alessandro Del Pierót. Ráadásul megsérült a dán Poulsen, nem biztos, hogy felépül a Real Madrid elleni mérkőzésig.

Pazarul szerepel az Udinese, s az ősz meglepetéscsapata, a Catania is. Az udineiek Leccéből hoztak el egy pontot, kétgólos hátrányból egyenlítva. A Catania megnyerte a szicíliai derbit a Palermo ellen, Martínez és Mascara góljával. A palermóiak szerint a bíró túl szigorúan állította ki közülük a 45. percben Carrozzierit.

Az Inter a vasárnap esti rangadón a vártnál sokkal könnyebben verte meg a Romát. Kevesen gondolták volna, a bajnok éppen úgy négy gólt szerez a Stadio Olimpicóban, mint 2007 szeptemberében. Nevezetes meccs volt az is: azóta most először kaptak ki a Farkasok hazai pályán, bajnoki mérkőzésen.

Zlatan Ibrahimovic - Cicinho és Doni hibájából - már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Gólja megadta az alaphangot a mérkőzéshez, de akkor még nem játszott alárendelt szerepet a hazai csapat. Úgy festett, erőt merít a csapat, legalábbis a mezőnyjátékban, Francesco Totti visszatéréséből.

A második játékrész első negyedórája azonban alaposat fordított a játék képén. Előbb Ibrahimovic lőtt újabb gólt a balösszekötő helyéről - ez volt az ötödik bajnoki találata az idényben, a góllövőlistán csak Gilardino és Zaráte előtik meg - majd Dejan Sztankovics és Victor Obinna lőtt bomba gólt.

Utóbbi volt José Mourinho meglepetés-embere a rangadóra: a nigériai válogatott, olimpiai ezüstérmes csatár 2008 nyarán került az Interhez, eddig csak a Bologna elleni hazai meccsen játszott a Serie A-ban - két percet.

Az Inter sima győzelmével a bajnoki tabella élére ugrott, az AS Románál nagy a baj. Nehéz elképzelni, hogy a Farkasok ebben az idényben is a bajnoki címért legyenek harcban.

Olaszország, 7. forduló
Fiorentina-Reggina 3-0
Napoli-Juventus 2-1
Bologna-Lazio 3-1
Lecce-Udinese 2-2
Catania-Palermo 2-0
Chievo-Atalanta 1-1
Milan-Sampdoria 3-0
Genoa-Siena 1-0
Torino-Cagliari 0-1
AS Roma-Inter 0-4
Az élcsoport: 1. Inter 16, 2. Udinese 14, 3. Catania 14, 4. Napoli 14

4

Egyaránt döntetlenre végződött a német bajnokság legnagyobb érdeklődéssel várt hétvégi mérkőzése. A Werder 3-3-ra végzett a sérült Hajnal Tamást nélkülöző Dortmunddal, a hamburg pedig 1-1-gyel zárt a Schalke ellen.

Hamburgban a válogatottban szerdán bombagóljával a Nationalelf győzelmét szállító Piotr Trochowski lőtte az első gólt az első félóra végén. A Királykékek a 48. Percben egyenlítettek, a három perccel korábban beállt, mindössze húszéves védő, Benedikt Höweden találatával.

Brémában az utolsó két percben három gól is esett, Pizarro két, Zidan egy gólt szerzett.
A Bayern München nyert - de közel állt egy újabb botláshoz. Karlsruhéban Miroslav Klose a 86. percben szerezte meg a tgalálkozó egyetlen gólját. Megint nem ment a két légiós sztárnak: Jürgen Klinsmann lecserélte Franck Ribéryt és Luca Tonit is. A Bayern győzelme ellenére is csak a táblázat második felében, a 11. helyen áll.

Dárdai Pál végigjátszotta a mérkőzést a Hertha BSC színeiben, csapata 2-1-re nyert a Stuttgart ellen. Kevésbé volt jó hétvégéje Huszti Szabolcsnak: hiába adott két gólpasszt, csapata 5-2-re kikapott a Hoffenheimtől. Az újonc, mindössze egy ponttal a listavezető HSV mögött, a második helyen áll.

Németország, 8. forduló

Bochum-Mönchengladbach 2-2
Hannover-Hoffenheim 2-5
Hertha-Stuttgart 2-1
Frankfurt-Leverkusen 0-2
Werder Bremen-Dortmund 3-3
Wolfsburg-Bielefeld 4-1
Köln-Energie Cottbus 1-0
Karlsruhe-Bayern München 0-1
Hamburg-Schalke 1-1
Az élcsoport: 1. Hamburg 17, 2. Hoffenheim 16, 3. Leverkusen 15, 4. Hertha 14

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×