eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Most is egy gólt szereztek a magyarok Máltán

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert a Málta elleni idegenbeli világbajnoki selejtező-mérkőzésen. A gólt Torghelle Sándor fejelte az első félidő közepén.

Rossz talajú pályán, eseményszegény mérkőzést játszott a magyar válogatott. Az első félidőben a máltaiak közel ugyanannyit birtokolták a labdát, a védőink nehezen tudták tartani Michael Mifsudot, a legjobb hazai csatárt. Ugyanakkor dicséretes, hogy sikerült gólt szerezni: Huszti Szabolcs szöglete után Juhász Roland fejesét Torghelle Sándor stukkolta a máltai kapuba.

A második játékrészre sem javult a játék, úgy festett, túlságosan a biztonságra törekszik a magyar csapat. Talán a győzelem lehetősége, talán a két évvel ezelőtti, 2-1-es kudarc óvatossá tette a játékosokat. Ugyanakkor a máltaiak sem voltak veszélyesek Fülöp Márton kapujára.

Végül, ha nehezen is, de sikerült győzni, s ezzel egymást követő második selejtezőjét is megnyerte a magyar labdarúgó-válogatott.

A találkozó után Erwin Koeman szövetségi kapitány a következőket mondta a szövetség honlapjának: "Ahogyan azt már előre is sejtettük, igen nehéz mérkőzést játszottunk, de ezen a talajon nem is lehetett volna jobb teljesítményt produkálni. Miután megszereztük a vezetést, csapatunk profi módon futballozott, kiharcoltuk a győzelmet és sikerült begyűjtenünk a nagyon sokat érő három pontot."

Málta-Magyarország 0-1 (0-1)
Ta' Qali, 3400 néző. Játékvezető: Valgeirsson (izlandi)
Málta: Haber - Caruana (Briffa, 36.), Dimech, Bajada, Xuereb - Pace, Woods, Scerri (Agius, 63.), Barbara (Nwoko, 78., Schembri - Mifsud
Magyarország: Fülöp - Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor - Dárdai (Tóth B., 85.), Halmosi - Gera, Huszti, Dzsudzsák (Buzsáky, 65.) - Torghelle.
Gól: 0-1 Torghelle (22.)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×