eur:
385.62
usd:
354.27
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Kétgólos magyar győzelem az albánok elleni világbajnoki selejtezőn

Kétgólos győzelmet aratott a magyar válogatott a Puskás Ferenc-stadionban az albánok elleni világbajnoki selejtezőn. A vendégek kevesebbet, a magyarok többet nyújtottak a vártnál. Erwin Koemannak ez volt az első győzelme tétmérkőzésen a magyar csapattal. A gólokat Torghelle Sándor és Juhász Roland szerezte.

Az első félidőben még kevés hozadéka volt Erwin Koeman nagy húzásának, pedig a kapitány ezúttal a szokottnál bátrabb volt a támadójátékosok a csapatba állításával.

Az eltiltott Gera Zoltán helyére Torghelle Sándort, a védekező Vadócz Krisztián helyett pedig Halmosi Pétert állította a kezdőcsapatba. Az első félidőben is már mezőnyfölénybe játszott a magyar csapat, de akkor még az albánoknak volt (két) veszélyesebb helyzete.

A második félidő ellenben góllal kezdődött, Torghelle Sándor Arjan Beqaj kapujába fejelte a labdát. Néhány perccel később Huszti Szabolcs Dzsudzsák Balázshoz passzolt, akinek a beadása után Torghelle előrevetődve csak néhány centivel fejelt a kapu mellé.

A félidő közepe felé Koeman kapitány észlelte, hogy a szervező, Hajnal Tamás elfáradt, ezért beküldte a helyére Buzsáky Ákost. A QPR középpályása azonnal felvette a játék ritmusát, továbbra is a magyar csapat birtokolta többet a labdát.

Arie Haan elégedetlen volt csatárai teljesítményével (mondjuk, ez nem csodálható...), ezért a jobbhátvédjét lehívta a pályáról, s beküldte a legutóbbi Eb-selejtező-sorozat leggólerősebb albán játékosát, Hajnal Tamás korábbi karlsruhei klubtársát, Kapllanit. Ez sem segített, sőt!

A 81. percben Juhász Roland fejese el is döntötte a találkozót. Az Anderlecht légiósa egy bal oldali szöglet után, a hosszú oldalon érkezve úgy bólintott a kapuba, hogy a labda Beqaj lábai között csorgott a hálóba.

A magyar válogatott három mérkőzése után négy ponttal áll a selejtező-csoportban, a következő mérkőzését szerdán, Málta ellen vívja.

"Az albán válogatott az első félidőben jól játszott, megakadályozott minket abban, hogy kibontakozzunk. Készültünk arra, hogy a bal oldalon kerüljünk ellenfelünk védelme mögé, ez sikerült is, éppen egy ilyen szituáció után szereztük meg a vezetést. Mindkét csapat megpróbálta valóban játszani a futballt, a második félidőben ez nekünk sikerült és ezzel magunk mellé is tudtuk állítani a szurkolókat. Nagy nyomás volt a csapaton, hiszen mindenki győzelmet várt tőlünk. Megérdemelten nyertünk és külön öröm, hogy gólt sem kaptunk." - mondta az MLSZ honlapján Erwin Koeman szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×