eur:
389.48
usd:
361.55
bux:
68425.96
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az UEFA kizárná az eladósodott klubokat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kizárná a nemzetközi kupákból azokat a klubokat, amelyeknek nagy adósságuk van.

A csapatok a legutolsó figyelmeztetéssel néznek szembe, ha nem tudják kezelni súlyos adósságaikat - közölte az UEFA főtitkára.

David Taylor kifejtette: nem engedhetik, hogy a dolgok így maradjanak. A klubok kaphatnak figyelmeztetést és megrovást is, de a kizárás is lehetséges, mivel az UEFA szeretné a minimális pénzügyi kritériumokat szigorítani azon klubok számára, amelyek az európai porondon akarnak szerepelni - emelte ki.

Egy munkacsoport jövő hétfőn ül össze az UEFA svájci központjában, hogy megvizsgálja a lehetséges módszereket, miként lehet rávenni a klubokat, hogy rendezzék adósságaikat.

A szigorítás leginkább az angol klubokat érintheti: hiába tartozik a legtehetősebb klubok közé a Chelsea, a Manchester United, az Arsenal és a Liverpool is, mind a négy nagy adósságot halmozott fel.

A manchesteriek 764 millió fontos tartozásának oka, hogy a klubot birtokló Malcolm Glazer hitelt vett fel, hogy megvehesse United részvényeit, míg a Chelsea-nél Roman Abramovics tulajdonos adott kölcsön a vagyonából, emiatt van papíron a londoniaknál 736 milliós adósságuk. A Liverpool tartozását 350 millió fontra teszik, míg az Arsenal esetében az új stadion építésére felvett hitel miatt 318 milliós az adósság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Ellentmondásos piaci várakozás kíséri a tavaly életbe lépett új építési törvény BIM előírásának gyakorlati megvalósulását. Pedig most dől el, hogy az építőipar állam által indított digitalizációja eredményezhet-e egységes piaci fejlődést. Az állam elvárása, hogy a beruházások tervezésének korai szakaszában reális költségtervet kapjon. Ehhez egy fejlett digitális munkafolyamat felépítése szükséges, amelyre jó nemzetközi gyakorlatot találni, miközben itthon nincs hagyománya az egységes piaci gyakorlatnak. A Graphisoft szakemberei Reicher Péter országigazgató és Kari Szabolcs BIM menedzser a tapasztalataikról számoltak be, valamint Lengyel Balázs költségtervező mérnök, az ÉKTR egyik megalkotója, a Spányi Partners Zrt. egyik tulajdonosa a költségvetési klasszifikáció nemzetközi megoldásait és a magyar kezdeményezéseket mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×