eur:
388.97
usd:
361.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Mégis indulhat az olimpián a műlábbal futó versenyző

Indulhat a pekingi olimpián a műlábbal futó Oscar Pistorius, amennyiben teljesíti a szintidőt - döntött pénteken a nemzetközi Sportdöntőbíróság.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) január közepén határozott úgy, hogy nem engedi rajthoz állni a dél-afrikai futót az ötkarikás játékokon, mert szakértők szerint karbonszálas művégtagjai előnyt jelentenek számára riválisaival szemben.

Az IAAF a kölni sportegyetemen végzett vizsgálatsorozat eredményeire hivatkozva nem engedte volna rajthoz állni az atlétát, de Oscar Pistorius és ügyvédei szerint a tesztelések nem adnak teljes képet műlábairól. A dél-afrikai versenyző így februárban a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult.

A futó abban az esetben indulhat az olimpián, ha teljesíti a szükséges szintet és hazája válogatóján bekerül a csapatba. Pistorius tervei szerint 400 méteren versenyezne.

"Nagyon nehezen tudom leplezni örömömet. Már korábban is mondtam: eljön az igazság. Kaptam esélyt, hogy megvalósíthassam álmomat, és szerepelhessek az olimpián. Ha nem idén, akkor majd 2012-ben" - mondta a 21 esztendős Pistorius.

A paralimpikonok között 100, 200 és 400 m-en is világcsúcstartó atléta szerint nehéz lesz kvalifikálnia magát az olimpiára, mert kevés ideje maradt.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×