eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A nagyhatalmú médiamogul embere áll a sok vitát kiváltó terv mögött

Az angol labdarúgó-bajnokság televíziós közvetítési jogait birtokló cég egyik vezetőjétől származik az az elképzelés, hogy a Premier League-ben szereplő klubok évente plusz egy mérkőzést játsszanak külföldön. Sir Rod Eddington meg van arról győződve, hogy ötlete helyes, de nem lepődne meg, ha a terv kútba esne.

Rupert Murdoch ausztrál médiamogul közeli munkatársától származik az a terv, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben szereplő klubok plusz egy mérkőzést játsszanak 2010-től, mégpedig külföldön.

Sir Rod Eddington jelenleg a Rupert Murdoch érdekeltségébe tartozó News Corporation igazgatója, korábban pedig a brit légitársaság, a British Airways vezérigazgatója volt. A brit üzletember állt elő elsőként azzal a javaslattal, hogy az angol bajnokságba iktassanak be egy plusz fordulót, amely során a mérkőzéseket külföldön rendeznék.

Sir Rod Eddington megkereste a javaslattal az élvonalbeli klubokat, amelyek beleegyeztek, hogy megvizsgálják: milyen lehetőségei lennének a tervnek.

Az üzletember azután is kiállt ötlete mellett, hogy azt több helyről is élesen bírálták, még maga Gordon Brown brit kormányfő is felszólalt a kérdésben, és azt mondta: a szurkolók érdekeit is figyelembe kellene venni.

Sir Rod Eddington szerint ugyanakkor az elképzelés nem fog megvalósulni, ha azt a külföldi szövetségek ellenzik, márpedig az ázsiai és az ausztrál szervezet is amellett foglalt állást, hogy külföldi klubcsapatok tétmérkőzéseinek nem adnak otthont.

A hivatalos válasz szerint saját bajnokságukat, az abban szereplő együtteseket kívánják támogatni és fejleszteni, így nem kérnek még az angol sztárcsapatokból sem.

Az ötlet a klubok és a televíziós társaságok támogatását vívta csak ki, hiszen belátható, számukra jelentene komoly bevételt a plusz egy forduló.

A Premier League igazgatója, Richard Scudamore szerint mind a 20 élvonalbeli együttes támogatta, hogy vizsgálják meg alaposabban az elképzelést, mégha egyes klubvezetők utóbb azt is nyilatkozták, hogy ellenzik a külföldi szereplést.

A tervet Michel Platini, az UEFA elnöke egyszerűen viccnek nevezte, és hozzátette: nem engedélyezné annak megvalósulását.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×