INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Lapértesülés szerint Mourinho már Angliában van

Infostart / InfoRádió
José Mourinho titokban Nagy-Britanniába utazott, és megbeszélést folytatott az angol labdarúgó-szövetséggel - értesült a The Sun című brit bulvárlap.

Anglia szövetségi kapitánya akarok lenni - összegezte a Chelsea volt portugál mesterének üzenetét az újság. A bulvárlap értesülése szerint a szövetség is kész hatmillió fontos (kétmilliárd forintos) éves fizetést ajánlani a szakembernek.

A The Sun úgy tudja, hogy José Mourinho és családja már nagyon várja a visszatérést Londonba.

A szakvezető egy magánrepülőgéppel érkezett Nagy-Britanniába, hogy a szövetség vezetőivel tárgyaljon. Az eredeti tervek szerint a portugál tréner egy menetrendszerinti járattal repült volna, de aggasztotta, hogy felismerik.

José Mourinho ezért inkább a farnborough-i repülőtéren landolt, amelyet előszeretettel használnak a hírességek, köztük David Beckham és Elton John.

A 44 éves szakvezető azt mondta, kész a válogatott irányítására, vagyis felhagyna azzal a tervével, hogy valamelyik európai csúcscsapatot vezesse.

A The Sun szerint Mourinho döntését jelentősen befolyásolta felesége, Tami, aki minél hamarabb szeretne Portugáliából visszatérni Londonba.

Nem kétséges, hogy José akarja a posztot és Anglia is elkeseredetten akarja őt. Õ a szövetség elsőszámú választottja. A családja szereti Angliát, és ő bármit megtenne, hogy boldoggá tegye őket - mondta az ügyet jól ismerő forrás a lapnak.

Csak egy maradhat

A BBC úgy tudja, hogy az angol labdarúgószövetség megbízottja valóban felkéréssel kereste meg José Mourinho ügynökét, de a szövetségnek öt névből álló listája van, és közülük csak az egyik jelölt a portugál szakember.

Mellette Fabio Capello, Martin O'Neill, Marcello Lippi és Jürgen Klinsmann szerepel a listán.

Az angol Aston Villa edzőjének, Martin O'Neillnek a számba vétele meglepő, mert ő már kéteszer elutasította a felkérése lehetőségét, és Mourinhot tartja a legalkalmasabbnak Steve McClaren utódlására.

A BBC szerint lehet, hogy az angol Szövetség már karácsony előtt eredményt hirdet, hiszen február 6-án a válogatott barátságos mérkőzést játszik Svájc ellen a Wembley stadionban.


A címlapról ajánljuk