eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Massát nem cserélik le Alonsóra

Váratlan bejelentést tett a Forma-1-es Ferrari csapat néhány nappal a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt: Felipe Massa 2008 végén lejáró szerződését 2010-ig meghosszabították.

A brazil pilóta tavaly két, idén pedig három futamot nyert meg a maranellóiakkal. Massa számos versenyen jól szerepelt, a szezon bő kétharmadáig fej fej mellett állt a pontversenyben csapattársával, Kimi Raikkönennel, az utóbbi hetekben azonban elmaradt a finn pilótától, és idén már biztosan a negyedik helyen végez.

Az elmúlt hetekben több sajtóorgánum is azt híresztelte, hogy Massa a Toyotához szerződhet a német Ralf Schumacher helyére, míg a Ferrari megpróbálja megszerezni a címvédő spanyol Fernando Alonsót a McLaren-Mercedestől.

(A kétszeres világbajnok meg nem erősített információk szerint nemrég előszerződést kötött volt csapatával, a Renault-val, a megállapodás pedig akkor léphet életbe, ha Alonso megszabadul a McLarentől, amelynél elvileg még csak idén jár le az első év két plusz egy esztendőre szóló szerződéséből, de a wokingiakkal alaposan megromlott a spanyol pilóta kapcsolata.)

A Ferrari mostani bejelentésével szinte biztossá vált, hogy Alonso leghamarabb 2010-ben, Raikkönen helyére érkezhetne a maranellóiakhoz, a finn versenyző három évre szóló szerződése ugyanis 2009 végén jár le.

Massa maradásával stabilabbnak látszik a csapatfőnök Jean Todt helyzete, hiszen a francia szakember fia éppen Massa menedzsere.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo állítólag szívesebben látta volna Alonsót a csapatnál, de Massa szerződés-hosszabbításánál - ha tényleg valós volt a sajtóban megjelent feltételezés a két vezető ellentétéről, és nem más szempontok alapján döntöttek - Todt akarata érvényesült.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×